Ministrul Fondurilor Europene: Romania trebuie sa aiba ca prioritate zero investitiile in infrastructura rutiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Investitiile in infrastructura rutiera trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, a declarat, vineri, la Botosani, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, informeaza AGERPRES.

Aceasta a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Botosani, ca, indiferent de gradul de absorbtie a fondurilor, “nu vor ajunge banii europeni pentru a acoperi nevoile de investitii de infrastructura”.

“Infrastructura rutiera intotdeauna va fi principala prioritate. Punct. Nu din perspectiva Fondurilor Europene. O tara trebuie sa aiba prioritati investitionale, dupa care vede ce bani investeste in acele prioritati. Cred ca este evident ca Romania trebuie sa aiba ca prioritate zero investitiile in infrastructura rutiera si poate si feroviara. (…) Este o prioritate extrem de clara si din prisma banilor europeni, dar nu vor ajunge banii europeni pentru a acoperi nevoile de investitii de infrastructura”, a afirmat Minzatu.

Oficialul de la Fonduri Europene a subliniat ca exista intarzieri in derularea unor proiecte de infrastructura mare implementate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), CFR sau Metrorex, insa a declarat ca depune eforturi pentru recuperarea decalajelor inregistrate.

“Sunt proiecte mari in care am avut, intr-adevar, foarte multe intarzieri pe ceea ce inseamna beneficiari mari, cum este CNAIR, Metrorex, CFR. Au fost foarte multe intarzieri. Ce pot sa va spun eu este ca anul acesta m-am intalnit cu beneficiarii mari incercand sa urgentam, sa facem sa avem facturi, sa ii ajutam cu solutii, astfel incat sa decontam cat mai mult si sa recuperam cat mai mult din timpul pierdut. Intarzierile au fost din diverse cauze: licitatii care au durat si trei ani de zile, contestatii. In momentul de fata ne consultam cu problema actualizarii devizelor de lucrari, care sunt elaborate acum trei ani, acum patru ani si care astazi nu mai sunt atractive pentru firmele de constructii”, a adaugat Roxana Minzatu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2