Ministrul francez de Finante nu exclude reducerea participatiei detinute la Renault

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul francez de Finante, Michel Sapin, nu exclude reducerea participatiei detinuta de stat la producatorul auto Renault, dar a adaugat ca orice vanzare va trebui sa aiba loc cand sunt cele mai bune conditii pe piata, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In ultimii ani, Franta si-a majorat participatia la Renault, detinand aproape 20%, dar Sapin a declarat la postul de radio BFM ca statul nu si-a majorat participatia “pentru eternitate”.

Intrebat in legatura cu o posibila reducere, Sapin a raspuns: “Analizez care era pretul in momentul in care am cumparat si care este pretul acum; nu vreau ca cetatenii francezi sa piarda bani”.

“Vor exista momente in care va trebui sa cumparam sau sa recapitalizam, asa cum am facut in cazurile companiilor EDF si Areva, si atunci sunt alte participatii care pot fi scoase la vanzare, dar va trebui sa o facem in cele mai bune conditii posibile, pentru a proteja interesul statului”, a adaugat el.

La Bursa de la Paris, actiunile Renault au scazut anul acesta cu aproximativ 6%.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *