Ministrul german de interne atentioneaza asupra unui potential aflux de migranti mai mare decat in 2015

PNL

Ministrul german de interne Horst Seehofer a atras duminica atentia ca numarul de refugiati in crestere din insulele grecesti indica faptul ca ar putea exista un aflux si mare de migranti spre Europa decat in 2015, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Comentariile sale vin la scurt timp dupa vizitele pe care le-a efectuat in Turcia si Grecia pentru a aborda tensiunile privind migratia, in contextul in care Atena a atras atentia luna trecuta asupra cresterii ritmului sosirilor de migranti din Turcia in Grecia.

Seehofer a cerut o mai mare solidaritate de la partenerii din UE pentru a rezolva chestiunea migratiei, conform unor comentarii pentru ziarul german Bild am Sonntag.

“Trebuie sa ne ajutam mai mult partenerii nostri europeni pentru a controla granitele externe ale UE. I-am lasat singuri prea mult timp”, a spus el.

“Daca nu vom face asta, vom asista la un val de refugiati ca in 2015 – poate la un val chiar mai mare decat in urma cu patru ani”, a mai afirmat ministrul german de interne.

Multi migranti incearca sa foloseasca o ruta de pe coastele turcesti ale Marii Egee pentru a ajunge in insulele grecesti, ca poarta de intrare in Europa.

Ankara a fost de acord sa ii impiedice pe migranti sa ajunga in blocul comunitar, in baza unei intelegeri din 2016 prin care UE a promis sase miliarde de euro pentru a-i sprijini pe refugiati in Turcia.

Germania a acceptat peste un milion de refugiati in 2015 si 2016, dar cifrele au scazut de la un an la altul de atunci.

Seehofer a mai declarat ca va lucra cu viitoarea sefa a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, “pentru a face tot posibilul sa impiedicam repetarea” situatiei din trecut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1