Ministrul interimar al Educatiei: E regretabil ca exista scoli care nu vor incepe la timp noul an scolar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul interimar al Educatiei, Valer-Daniel Breaz, considera “regretabil” faptul ca exista scoli care nu vor incepe la timp noul an scolar, informeaza AGERPRES.

“Este regretabil. Nu este din cauza Ministerului acest aspect. Este din cauza celor care gestioneaza si administreaza scolile. Sunt doua gradinite care vor incepe scoala pe 23 (septembrie – n.r.) si o scoala care incepe cursurile in data de 16 septembrie. Este regretabil.

Trebuiau sa se miste mai repede. Am spus ca atunci cand trebuie sa faci niste lucrari de renovare intr-o scoala nu trebuie sa te duci si sa vezi ce lucrari vrei sa faci in scoala respectiva in 15 iunie. Te duci in 15 ianuarie, in 15 februarie si vei avea terminate licitatiile pana atunci”, a afirmat luni ministrul interimar al Educatiei, prezent la ceremonia de deschidere a noului an de invatamant la Scoala gimnaziala nr. 79 din Bucuresti.

El a sustinut ca exista “mai putin de 4.000 de cladiri care nu au autorizatie ISU”.

“In momentul de fata nu discutam de 4.000 de scoli fara autorizatie ISU. Autorizatia ISU se da pe fiecare cladire in parte. Sunt circa 29.000 de cladiri. In momentul de fata avem mai putin de 4.000 de cladiri care nu au autorizatie ISU. Am precizat de foarte multe ori care sunt conditiile de obtinere a unei autorizatii ISU si inca o data revin si spun: Colegiul Lazar din Bucuresti desfasoara activitati de 160 de ani. Cladirea se afla pe trotuar. Una din conditiile obtinerii autorizatiei este ca distanta de la trotuar pana la cladirea scolii sa fie de minim patru metri. Spuneti-mi ce-am putea face ca sa se obtina autorizatia ISU?”, a explicat Breaz.

Ministrul interimar al Educatiei a mai spus ca paza in scoli depinde de “tipicul” fiecarei institutii de invatamant.

“Sunt scoli care isi asigura paza pentru ca directorii sau primarii din UAT-urile respective considera necesar acest lucru. Sunt scoli in mediul rural unde se considera ca nu este necesara neaparat paza facuta de o firma specializata. Dar in fiecare scoala exista un portar, exista cel putin o persoana care se ocupa de acest lucru”, a mai spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2