Ministrul interimar al Mediului: Avem noua investigatii cu Directia de Investigatii a Infractiunilor Economice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Mediului are in derulare noua investigatii realizate impreuna cu Directia de Investigatii a Infractiunilor Economice, a declarat sambata ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, precizand ca nu poate da detalii despre acestea, scrie Agerpres.

„Multe dintre problemele de mediu pe care le avem azi, desi erau si acum patru luni, nu au fost expuse opiniei publice sau nu s-a intrat atat de profund in ele. Ma bucur foarte mult ca de patru luni de cand sunt la minister (…) taierile ilegale, calitatea aerului, managementul deseurilor au revenit pe agenda publica a Romaniei si sunt tratate cu maxima seriozitate si determinare de catre colegii mei din minister. In ultima perioada, Garda de Mediu, impreuna cu Paza de coasta, cu Jandarmeria, cu Politia, cu inspectorii vamali au identificat tot felul de importuri de deseuri care in acte erau trecute obiecte de uz casnic, care au fost transmise inapoi. In aceasta saptamana am avut descinderi. Avem noua investigatii cu Directia Investigatii Infractiuni Economice despre care nu pot sa va dau azi detalii. Nu toleram ca Romania sa ajunga groapa de gunoi a Europei si nu toleram astfel de practici care sa puna in pericol sanatatea cetatenilor”, a spus ministrul.

Acesta a subliniat ca in Romania vin deseuri din tarile Uniunii Europene care au cod de obiecte de uz casnic.

„Pentru mine este foarte important ca, avand ajutorul Pazei de Coasta sau al inspectorilor vamali, sa nu mai ajunga in Romania deseuri care nu sunt reciclabile sub cod de obiecte de uz casnic ca apoi sa ajunga sa fie depozitate la groapa. Azi, in Romania ajung astfel de deseuri pentru ca e costul mult mai mic la groapa, 30-40 de euro, comparativ cu 200 de euro cat este in Italia.(…) O mare parte din obiectele de uz casnic, asa cum sunt trecute in hartii si cum le-au descoperit comisarii Garzii de mediu, inspectorii vamali, procurorii, la identificare, erau deseuri care sub o forma sau alta erau eliminate in tara noastra”, a precizat Costel Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor a participat sambata la lansarea campaniei „Romania planteaza pentru maine”, care are a avut loc in Parcul Natural Vacaresti. Campania OMV Petrom se desfasoara in parteneriat cu ministerul si sase ONG-uri de mediu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole