Ministrul Ionuţ Stroe vrea să atragă 100.000 de copii către sport prin programul de acordare a voucherelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că anul viitor se va ajunge probabil la 100.000 de copii care să beneficieze de voucherele în valoare de 300 de lei acordate de stat odată cu prima legitimare la un club sportiv, informează AGERPRES.

“Probabil la anul vom rotunji cifra şi vom ajunge la cei 100.000 de noi copii legitimaţi în sport, numărul prevăzut şi în Programul de Relansare Economică. Toţi părinţii, din acest moment, folosind certificatul de naştere, un act de identitate, o legitimaţie sportivă, o cerere tip şi o declaraţie pe proprie răspundere, pot să dobândească acest voucher care este la îndemâna tuturor cluburilor şi entităţilor sportive, atenţie!, care au certificat de identitate sportivă. Asta este singura condiţie. El poate fi valorificat, ca să ştiţi, în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în ţară”, a declarat Stroe.

Până la începutul lunii decembrie, Executivul intenţionează să atragă cel puţin 30.000 de noi tineri sportivi: “Ne-am propus ca din 8 septembrie, momentul în care am dat acea ordonanţă de urgenţă, până la 1 decembrie, să reuşim să adunăm cel puţin 30.000 de beneficiari, de copii, ai acestei forme de sprijin care, spunem noi, la nivelul comunităţilor, ar da un semnal de revigorare a activităţii sportive. Mi-e greu s-o recunosc, dar trebuie să o spun, sunt mesaje de alarmă care sper să responsabilizeze şi părinţii, şi autorităţile, şi şcoala mai ales: am ajuns pe locul 2 la obezitate infantilă în Europa, este incredibil! De-asta spun că este necesar acest program, profitaţi de el”.

Ministrul Ionuţ Stroe a afirmat că a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care sunt adoptate normele de aplicare a ordonanţei.

“Am publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care adoptăm normele de aplicare a ordonanţei care acordă acel voucher de 300 de lei tuturor copiilor din această ţară pentru prima legitimare la un club sportiv. Nu e nimic altceva decât un sprijin, o motivaţie în plus, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, să meargă să facă sport într-un cadru organizat, să meargă să facă sport într-un cadru sigur, controlat, pentru că, din păcate, trăim vremuri extrem de grele”, a mai spus Stroe.

El consideră că acest program reprezintă o bună încercare de revitalizare a sportului: “Nu e nimic altceva decât o încercare de a revitaliza acest segment nevralgic al sportului românesc pentru că numărul copiilor este mult mai mic decât numărul seniorilor din ţară care în momentul de faţă fac sport (…)”, a mai spus Ionuţ Stroe.

Normele metodologice pot fi consultate pe siteul MTS, la următoarea adresă: http://mts.ro/noutati/s-au-stabilit-normele-metodologice-privind-acordarea-unui-ajutor-financiar-sub-forma-de-voucher-pentru-incurajarea-si-sprijinirea-copiilor-in-practicarea-sportului-de-performanta/

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2