Ministrul Justitiei: Bugetul pe 2016, echilibrat

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

AUDIERI MINISTRI - COMISIA JURIDICA, DE DISCIPLINA SI IMUNITATIMinistrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat marti ca bugetul MJ pe anul 2016 este unul echilibrat, care tine seama de nevoile sistemului in contextul actual, scrie Agerpres.

“Mi se pare un buget echilibrat, n-o sa intru in cifre, dar, avand in vedere o multime de elemente predeterminate, s-a ajuns la configurarea acestui buget, dar cred ca este un buget echilibrat.

Am cifrele si prin comparatie cu anul 2015, cand s-au introdus niste transe pentru plata unor titluri executorii, ca urmare a unor hotarari privind magistratii si platile care li se cuveneau, daca scoatem aceste transe (…), o comparatie arata ca de fapt avem o crestere, nu foarte mare, dar o crestere a bugetului pe 2016. Cred ca este un buget care tine seama de nevoile sistemului in contextul actual in care suntem”, a spus Raluca Pruna, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Aceasta a aratat ca va continua proiectele de investitii incepute de fostii ministri de Justitie, dar cu o conditie — ca acestea sa fie insotite de studii de fezabilitate.

“Am spus in sedinta ca avem legi care se fac cu extraordinar de bune intentii, dar care nici ele nu sunt insotite de studii de impact. (…) Sunt alte legi care s-au adoptat acum, de curand, care sunt foarte bune, dar care nu pot intra in vigoare in sase luni, pentru ca asta presupune angajarea a peste 600 de persoane personal auxiliar, pregatirea unor judecatori…

Toate acestea se fac cu bani si banii acestia nu exista la acest moment, dar nu exclud posibilitatea de a incepe pregatirea acestui personal care trebuie angajat in sistemul judiciar si pregatirea se va face in tot cursul anului 2016, dar astazi nu suntem in situatia de a putea face aceste angajari”, a mai aratat Raluca Pruna.

Ea considera ca procesul de adoptare a bugetului pe 2016 este mai transparent decat in anii trecuti, iar acum totul este facut public, pe site. Ministrul nu a exclus ca vor mai exista discutii cu cei din sistemul judiciar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2