Ministrul Justiției, noi precizări despre cazul Cătălin Cherecheș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat luni, la Digi24, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar putea fi adus în țară în primăvara anului viitor.

Ministrul a mai explicat că cel puțin 150 de fugari au fost aduși din Germania în România în acest an, adăugând că „nu putem să arestăm toți cetățenii români de frică că fug”.

„Judecata mandatului european de arestare se face la instanța din Germania, iar termenele se pot stabili exclusiv de instanța de judecată pe baza prevederilor legale, indiferent de ce vă spun eu sau avocații. Există un singur cadru normativ european în baza căruia se stabilesc procedurile pe mandatul european de arestare.

Vă redau textul din directivă, care pune în aplicare mandatul european de arestare, practic, o decizie cadru din 2002 și spune așa – „un mandat european de arestare se soluționează și se execută în regim de urgență. Predarea unui fugar nu este o chestiune care să fie lăsată de niciun stat european într-o stare latentă, fără să fie judecată, pentru că mandatul european de arestare și procedura este o chestiune de încredere între statele membre ale UE”, a explicat Gorghiu la Digi24.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole