Ministrul Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta: ce spune DNA

Reclame home 1
Reclame home 1

Numele ministrului Mediului Lazslo Borbely apare intr-un dosar de trafic de influenta. In acesta cauza, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) l-a pus sub invinuire pe consilierul ministrului, Szepesspy Szabolcs, pentru complicitate la cumparare. De asemenea, in acelasi dosar apare si numele ginerelui deputatului PSD de Maramures Gheorghe Ciocan, Ioan Ciocan.

Urmarirea penala fața de consilierul ministrului Laszlo Borbely, Szepesspy Szabolcs, si Ioan Ciocan, in dosarul de trafic de influenta, a fost declansata de DNA pe 5 iulie.

”La data de 5 iulie 2011, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii: Ciocan Ioan, asociat unic si administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si Szepesspy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta”, se arata intr-un comunicat al DNA Oradea.

Procurorii susțin ca ”in cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate, prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societatii sale”.

”Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala <> (institutie aflata in coordonarea acestui minister) cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie”, mai precizeaza DNA Oradea.

Procurorii anticoruptie sustin si ca ”invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedura penala”.

Pana in momentul de fata, Laszlo Borbely nu a facut nicio declaratie cu privire la dosarul de trafic de influenta instrumentat de DNA, in care apare si numele sau, scrie e-politic.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole