Ministrul Liviu Pop: Elevii de clasa a V-a vor avea manuale de educatie fizica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat joi ca elevii din clasa a 5-a vor avea din toamna manual si la disciplina Educatie fizica si sport.
„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual si la disciplina educatie fizica. In 7 august finalizam licitatia pentru manualele la care s-au depus contestatii. Trist este faptul ca editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut solutii si pentru aceste situatii”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Ministrul a postat si un link unde poate fi consultat unul dintre manualele aprobate.

Manualul de Educatie fizica si sport ii are autori pe: Laurentiu Oprea, Vera Ana Pislaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican si Vicol Eduard Nicusor Suta, precizeaza agerpres.ro.

Primul capitol din manual este cel privind „Organizarea activitatilor motrice” si cuprinde urmatoarele lectii: „Formatii de adunare in linie pe un rand si pe doua randuri”, „Pozitia fundamentala stand si derivatele acesteia”, „Alinieri in linie si in coloana”, „intoarceri de pe loc”, „Formarea coloanei de gimnastica”, „Pornire si oprire din mers”, „Treceri dintr-o formatie in alta”.

Capitolul doi din manual se intituleaza „Dezvoltare fizica armonioasa” iar cel de-al treilea, „Capacitate motrica”. La capitolul patru, elevii vor invata despre disciplinele sportive si la capitolul cinci, despre igiena si protectie individuala. „Comportamente si atitudini” este titlul capitolului sase.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dan

    Doamne, educatia fizica se face la sala, pe teren sau se citeste? Cred ca peste citiva ani vom avea campioni la diverse sporturi prin bifarea in grilele de concurs, ca la examenul auto. De ce au nevoie copiii de manualele astea ciudate cind sportul (disciplina esducatie fizica ) se face numai cu profesor si aplicativ? Pentru a mai greva statul sau parintii cu costuri suplimentare? Se vor da lucrari de control si teme pentru acasa la aceasta disciplina? Mare-i gradina Ta, Doamne si tocmai din ea a iesit Pop Liviu Maramuresanul !!! Vor aparea , bineinteles, si manuale alternative, ca asa ar fi firesc. Vai, vai…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2