Ministrul Liviu Pop: In doi ani, toate scolile din Romania vor avea internet. Urmeaza supraveghere video

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, promite ca, peste doi ani, toate unitatile scolare din Romania vor fi conectate la Internet, ceea ce ar putea spori siguranta elevilor, daca ar exista si camere pentru supraveghere video in interiorul si in curtea scolilor, mentioneaza agerpres.ro.

„Ar fi ideal sa avem supraveghere video cel putin in perimetrul unitatilor scolare, in curte, pe holuri, dar lucrul acesta necesita efort financiar. Sunt autoritati locale care au facut lucrul acesta. In strategia pentru combaterea violentei in scoala avem prevazut acest capitol important, iar proiectul Ministerului Educatiei Nationale cu dotarea cu Internet a tuturor unitatilor scolare, noi astazi avem doar 66 % din corpurile de cladire in care se desfasoara activitati educative conectate la Internet.

Cred ca va duce la un plus de siguranta, prin proiectul pe care astazi il lucram la Ministerul Educatiei Nationale, in doi ani vom avea acoperite cu Internet toate unitatile scolare si din punctul acesta de vedere si siguranta elevilor va fi mult mai mare daca vom reusi sa facem supravegherea video in perimetrul unitatilor scolare”, a declarat Liviu Pop, vineri, intr-o conferinta de presa.

Ministrul recunoaste ca sunt probleme in prezent cu asigurarea pazei in unele scoli din tara, dupa ce autoritatile locale au anuntat ca nu au bani sa-i plateasca pe paznici.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. Ciomu

    Mda, inca un plan incropit pe „genunche”… Inca avem scoli fara curent electric, dar PLM le baga internet ai camere video!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2