Ministrul Liviu Pop, intalnire de lucru cu directori de unitati de invatamant preuniversitar din Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, a avut vineri, 10 noiembrie, in Baia Mare, o intalnire de lucru cu o parte dintre directorii unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Maramures.

Cu acest prilej, ministrul Liviu Marian Pop a facut o trecere in revista a obiectivelor indeplinite din programul de guvernare si a proiectelor derulate de Ministerul Educatiei Nationale. De asemenea, a anuntat intentia Executivului de a acorda educatiei, in 2018, un buget substantial majorat, accentuand in context ca inclusiv rectificarea bugetara din luna noiembrie va fi pozitiva pentru sistemul de invatamant.

„Vom avea in aceasta luna o rectificare bugetara pozitiva, vom plati banii prevazuti de sentintele judecatoresti, nu sunt probleme cu plata salariilor, iar proiectul de buget al educatiei pentru anul viitor va fi cel mai mare din ultimii 10 ani”, a declarat ministrul Educatiei. Acesta a mai informat ca o preocupare importanta a Ministerului Educatiei Natio­nale este modificarea legislatiei privind finantarea, astfel incat fondurile pentru cheltuielile de personal sa fie transmise de la minister, prin inspectoratele scolare judetene/ISMB, direct unitatilor de invatamant.

In acelasi timp, a fost anuntata lansarea proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti” (CRED), in cadrul caruia va fi asigurata abilitarea curriculara a 55.000 de cadre didactice (15.000 din invatamantul primar si 40.000 din invatamantul gimnazial) in vederea unei abordari metodologice centrate pe competente-cheie, in acord cu noul curriculum.

„Saptamana viitoare vom avea lansarea publica a CRED, cel mai important si mai mare proiect dedicat formarii cadrelor didactice. Credem ca accentul trebuie pus pe resursele umane din educatie, deoarece nu se poate face reforma si nici nu putem avea un sistem performant fara resurse umane bine pregatite, calificate si competitive”, a mai spus ministrul Liviu Marian Pop.

Ministrul Educatiei Nationale a facut si un apel la implicare in demersurile ce vizeaza cresterea calitatii in invatamant: „Experienta si daruirea dumneavoastra pot reprezenta un plus pentru sistemul romanesc de educatie. Am spus-o la toate intalnirile si dezbaterile de pana acum si reiterez aceasta credinta a mea ca bunele practici identificate la nivel local trebuie extinse la nivel national”.

Interventiile participantilor au vizat in special proiectele si initiativele aflate pe agenda curenta a MEN (legea manualului scolar, auxiliarele didactice, infiintarea retelelor de resurse educationale deschise – RED, consultarile privind rolul temelor pentru acasa si tiparirea manualelor scolare pentru invatamantul primar si gimnazial), dar si propuneri de amendare/modificare a Legii Educatiei sau a legislatiei subsecvente (metodologii, regulamente etc.). Intalnirile de lucru din judetul Maramures continua sambata, 11 noiembrie, la Sighetu Marmatiei, unde ministrul Liviu Marian Pop va dialoga cu directorii de scoli din zonele Sighet, Viseu si Borsa.

Text si foto: edu.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. dr House

    Dialogul se face doar in urma unor intrebari trimise pe mail inainte,sa nu aiba parte de vreo intrebare surpriza,de la vreun ,,idiot’’ din sistem.Foarte tare,nu?E ca la un interviu in care vrei sa sti dinainte ce te intreaba reporterul si sa dai la o parte ce nu-ti convine,pe procedura: Tu mucles! Cica intalniri de lucru,hai ma popic,esti jalnic.Proceduri comuniste,nici un director nu a avut curaj sa-ti trimita vreo intrebare,deci tu poti sa intelegi ca in invatamant totul e …minunat,desigur atata vreme cat directorasii tremura in nadragi( asa se spune in viseu,nu?).

    Reply
  2. Ioana Pop

    Sa faca formarea cadrelor cu profesori universitari, sub forma de cursuri, sa-nvete toti dascalii limba romana si psihologie, nu cu formatorii lor de doi lei, care urmaresc doar sa castige zeci de milioane in urma unui curs.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *