Ministrul Marius Budai: Guvernul va finaliza, pana luni, schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul va finaliza, pana luni, schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Botosani, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, informeaza AGERPRES.

Acesta sustine ca diminuarea pensiilor speciale va fi asumata prin rectificarea bugetara de saptamana viitoare.

“Vis-a-vis de pensiile de serviciu, eu am sa le zic asa cum scrie la lege, sunt cateva scheme care pana luni vor fi decise, de impozitare sau de taxare. Sunt chestiuni discutate si vor fi asumate prin rectificarea bugetara. Este vorba in primul rand de separarea pensiilor pe contributivitate, acele pensii care se platesc din bugetul asigurarilor de stat fata de celelalte indemnizatii sau pensii de serviciu care se platesc din bugetul de stat. Acele pensii care se platesc din bugetul de stat vor fi acele pensii care, conform pragurilor valorice aparute deja in presa, se vor taxa suplimentar”, a afirmat Budai.

Intrebat daca sustine o astfel de masura, ministrul a raspuns: “Este o discutie care a fost asumata de intreg Guvernul. Nu mai exista chestiuni personale”.

Referindu-se la sporul de 15% acordat bugetarilor pentru conditii grele si vatamatoare de munca, Marius Budai a dat asigurari ca acesta nu va disparea.

“Nu sunt absolut niciun fel de taieri. Au fost niste discutii pe un anumit spor pe care nu il primeste toata administratia publica. Trebuie separate cumva lucrurile, pentru ca administratia locala isi stabileste singura aceste sporuri si salariile. Ieri (joi- n.r.) chiar am fost la doamna prim-ministru si am discutat cu dumneaei si in jumatate de ora chiar a postat pe Facebook ca nu este cazul ca prin rectificarea bugetara sa se reduca acest spor”, a mai adaugat ministrul Muncii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2