Ministrul mediului, Cristiana Pasca-Palmer, s-a intalnit cu subprefectul Alexandru Bondrea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cristiana pasca palmer (4)Ministrul mediului, apelor si padurilor, Cristiana Pasca-Palmer, se afla in aceste zile in judetul Maramures. Vineri, 6 mai, doamna ministru, impreuna cu o delegatie din care au facut parte inclusiv presedintele Agentiei Nationale de Mediu, Toma Florin Petcu, si comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, au fost primiti la Prefectura de subprefectul Alexandru Bondrea. La intalnire au participat, de asemenea, directorul Agentiei de Protectie a Mediului Maramures, respectiv comisarul sef al Comisariatului Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu, Ioan Strempel.

Doamna ministru a prezentat, pe scurt, obiectivele vizitei sale in Maramures, intre care se numara o intalnire cu reprezentantii institutiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor din Regiunea Nord-Vest, cunoasterea situatiei taierilor ilegale de arbori din Parcul Natural Muntii Maramuresului, a iazurilor de decantare de la Borsa. De asemenea, Cristiana Pasca-Palmer, care are radacini in Tara Lapusului, a marturisit ca ar dori sa viziteze si Farcasa, precum si Bozanta. Doamna ministru a declarat ca mostenirea ramasa in urma industriei miniere reprezinta cu adevarat o problema, dar ca Maramuresul beneficiaza de un potential natural extraordinar.

Subprefectul Alexandru Bondrea a adus in discutie problema iazurilor de decantare si a statiilor de epurare, mentionand ca pentru rezolvarea acesteia vor fi necesare fonduri. De asemenea, Bondrea s-a referit la Barajul Runcu, lac de acumulare care va asigura alimentarea cu apa potabila a municipiului Sighetu Marmatiei si a localitatilor din jur. Cu aceasta ocazie, subprefectul a fost informat ca a fost aprobata finantarea pentru baraj.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2