Ministrul Mediului: Garzile Forestiere trebuie sa fie un fel de DNA al padurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

taieri-padureGarzile Forestiere ar trebuie sa fie un grup de elita, sa devina un fel de DNA al padurilor, iar in acest sens avem pentru anul in curs buget pentru cresterea numarului de angajati, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca – Palmer, informeaza AGERPRES.

„Viziunea mea pe problematica de mediu este una care cred, in care vreau sa avem o schimbare de paradigma, in sensul ca mediul sa nu mai fie privit ca o piedica. Capitalul natural este o oportunitate de dezvoltare durabila si o tranzitie catre economia verde.

Mi-as dori ca mediul sa fie mult mai bine integrat in domeniile sectoriale si sa existe o mai mare constientizare la nivelul populatiei, dar si a factorilor de decizie din Guvern (…) Padurile sunt o resursa strategica a tarii si ma bucur ca s-a luat decizia de a include acest capital natural in domeniul strategic. Situatia padurilor este complexa si stiti foarte bine cum stau lucrurile. In mod concret, nu se va putea ca in 10 luni sa rezolvam probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pasi care se pot face.

Ma refer aici la partea de control si reglementare, cum ar fi Garzile Forestiere, unde avem buget sa crestem numarul de angajati. Garda Forestiera ar trebui sa fie un grup de elita, un fel de DNA al padurilor. Radarul padurilor sau SUMAL au nevoie de mai multa eficienta si mai multa transparenta’, a spus ministrul Mediului, intr-o conferinta de presa.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole