Ministrul Mediului: In domeniul padurilor, in ultimii doi ani, cele mai mari hotii au fost in Maramures, Bistrita-Nasaud si Sibiu

Cele mai mari hotii care au avut loc in ultimii doi ani in domeniul padurilor au fost in judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Sibiu si, dupa alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui facuti pasi importanti pentru a rezolva aceasta problema, a declarat luni ministrul propus al Mediului, Costel Alexe, la audierea in Comisiile de specialitate reunite, informeaza AGERPRES.

“Comisia Europeana in acesti trei ani si-a pierdut efectiv rabdarea in raport cu autoritatile de la Bucuresti. S-ar putea ca dupa alegerile anticipate sau alegeri la termen sa ne regasim cu totii la aceeasi masa si va trebui, indiferent de cine va forma Guvernul, sa fim mai credibili si sa facem pasi importanti in a rezolva aceste probleme, pentru ca nu sunt nici problemele lui Costel Alexe si nici ale oricaruia dintre dumneavoastra. Sunt probleme cu care se confrunta Romania”, a spus Alexe.

Potrivit datelor prezentate de acesta, in ceea ce priveste domeniul padurilor, garzile de mediu au semnalat ca “cele mai mari hotii descoperite in ultimii doi ani” au fost in Maramures, de unde au disparut 110.000 metri cubi de lemne, Bistrita-Nasaud, cu peste 30.000 mc furati, Sibiu – peste 20.000 mc.

Alte judete unde se taie mult ilegal sunt Cluj, Caras-Severin, Alba si Neamt.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1