Ministrul Mediului: Romania nu mai poate mima reciclarea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ministrul-cristiana-palmer-sotia-unui-oficial-american-18524101Autoritatile sunt deschise la identificarea de solutii privind problemele ridicate de catre producatorii din industria alimentara, iar in acest sens va fi infiintat un Grup de lucru pentru regandirea intregului sistem de reciclare din Romania, a carei prima intalnire ar putea avea loc deja in aceasta saptamana, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca-Palmer, informeaza AGERPRES.

„Am avut o intalnire la Guvern, la care au participat cei doi vice-prim ministri, domnul Borc (Costin Borc, n.r.) si domnul Dancu (Vasile Dancu. n.r.), ministrul de Finante, ministrul Agriculturii si cu mine, alaturi de producatorii de la Romalimenta, Pro Agro si din industria viticola. Intalnirea de azi face parte dintr-o serie intreaga de astfel de discutii pe care le-am avut in ultima luna atat la nivel tehnic, cat si la nivel de decizie. Am discutat intens pe solicitarile dansilor si se contureaza doua tipuri de directii.

Producatorii sunt preocupati si recunosc faptul ca exista o mare problema de sistem a deseurilor in clipa de fata, in Romania. Este o problema care s-a acumulat de-a lungul anilor si acum cumva vine nota de plata. Toata lumea recunoaste ca s-a ajuns la un moment zero in care lucrurile trebuie, realmente, asezate pe un alt fagas. In sensul acesta, in 2016, agream cu totii sa venim la masa si sa reformam sistemul, deoarece Romania nu mai poate mima reciclarea. Noi astazi ne-am intalnit cu producatorii, iar eu la randul meu, separat, m-am intalnit cu industria reciclarii si cu cei din salubritate, si cu ONG-urile.

In ceea ce priveste anul 2015 si cu ce s-a intamplat acolo, la Ministerul de Finante vor continua discutiile saptamana viitoare cu producatorii pentru a identifica potentiale solutii legale. Stiti foarte bine de acea potentiala frauda de 54 de milioane de euro de la Organismele de Transfer de Responsabilitate, care este acum anchetata de organele de specialitate”, a spus Pasca-Palmer.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2