Ministrul Mediului, vizita de lucru in Maramures. A trecut si pe la depozitul de la Farcasa (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a efectuat duminica, 1 martie, o vizita de lucru in judetul Maramures.

Inca de la primele ore ale diminetii acesta s-a aflat in zona Sighetu Marmatiei, iar dupa-amiaza s-a deplasat la depozitul ecologic de la Farcasa, insotit de prefectul judetului, Nicoale Ungur, secretarul de stat Calin Bota, senatorul Severica Covaciu (de altfel singurul parlamentar prezent la intalnire), vicepresedintele PNL Maramures, Cristian Niculescu Tagarlas, dar si consilierii judeteni Daniel Decebal si Marinel Kovacs.

Dupa ce a vazut situatia de la depozit, care nu este una deloc grozava, mai ales din cauza problemelor provocate de alunecarile de teren, Costel Alexe a declarat ca au existat doua greseli: faptul ca s-a ales respectivul amplasament si apoi, odata ales, ca nu s-au facut studiile cum ar fi trebuit.

El a lasat sa se inteleaga ca institutia Consiliului Judetean ar trebui sa raspunda pentru situatia de la depozit.

“Sincer sa fiu, ar trebui sa raspunda institutia Consiliului Judetean, cea care a validat toate aceste studii facute prost si le-au insusit sau nu”, a spus Costel Alexe.

Nu in ultimul rand, ministrul a facut cateva precizari legate de cel mai bun lucru care i s-ar putea intampla unei gropi de gunoi.

“Cel mai bun lucru care i se poate intampla unei gropi de gunoi, indiferent ca e la Farcasa sau e in alta parte, este ca solutia de depozitare intr-una din cele doua celule sa fie ultima solutie. Ar trebui sa functioneze toate statiile de sortare din judet si sa le reciclam atat de mult incat pe groapa sa nu aducem deseuri periculoase”, a adaugat Costel Alexe.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *