Ministrul Minzatu: Avem 116 proiecte de 320 de milioane de euro pentru infiintarea de intreprinderi sociale

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Prefectura Cluj, ca ministerul pe care il conduce a publicat, pe site-ul sau, lista celor 116 proiecte, in valoare totala de 320 de milioane de euro, pentru infiintarea de intreprinderi sociale, informeaza AGERPRES.

„Intreprinderile acestea sociale vor fi subventionate cu granturi, cu sume nerambursabile de catre entitatile pe care noi le finantam, cum este astazi cazul primariilor cu care am semnat contracte de finantare; granturile sunt de maximum 100.000 de euro, in functie de numarul de locuri de munca create de fiecare intreprindere sociala. Ministerul Fondurilor Europene finanteaza un numar total de 116 astfel de proiecte, (…) organizatii, primarii, entitati care primesc bani pentru a sprijini crearea de noi intreprinderi sociale. Bugetul total pentru aceste 116 proiecte este de 320 de milioane de euro. Ne asteptam sa cream peste 2.100, 2.200 de intreprinderi sociale prin intermediul acestui buget”, a spus Roxana Minzatu.

Ministrul a semnat, miercuri, la Prefectura Cluj, si cateva astfel de contracte.

„Am semnat cateva contracte de finantare din fonduri europene in cadrul Programului Operational Capital Uman, ceea ce inseamna crearea de intreprinderi sociale. Practic, primarii cu care am semnat astazi contractele de finantare sunt sustinuti cu fonduri nerambursabile in proiecte care valoreaza 10-12 milioane de lei pentru a dezvolta economia sociala, un concept nou si ii felicit pentru curajul de a investi si energie si bani si incredere in acest tip de concept pentru comunitatile domniilor lor. Prin banii pe care ii oferim, cel mai important e ca vor putea subventiona infiintarea de intreprinderi sociale”, a mai spus Roxana Minzatu.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a participat miercuri, la Cluj-Napoca, si la prima intalnire din seria conferintelor ‘Pactul pentru Munca’, organizate de Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) si de Federatia Patronala Petrol si Gaze (FPPG).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole