Ministrul Muncii anunta ca va emite un ordin pentru eliberarea certificatelor permanente de invaliditate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a declarat, joi, la Arad, ca urmeaza sa fie emis un ordin prin care sa existe posibilitatea eliberarii de certificate permanente de incadrare in grad de handicap, in unele cazuri, cum ar fi cele ale persoanelor care au suferit amputatii, astfel incat acestea sa nu mai fie nevoite sa se prezinte periodic la comisiile medicale de evaluare, informeaza AGERPRES.

“Sunt lucrator in domeniul social din 1995 si am auzit foarte multe discutii despre persoane prezentate la comisiile care fac incadrarea in grad de handicap. Am luat decizia, cu aprobarea doamnei prim-ministru si a presedintelui Camerei, presedintele partidului, Liviu Dragnea, (…) deoarece am considerat normal ca aceste persoane care sufera amputatii, ori care s-au nascut fara un anumit membru, sa le incadram in grad de handicap cu certificat de valabilitate permanent”, a declarat ministrul Muncii.

Marius Budai a precizat ca actul normativ va permite ca aceste persoane, “in functie de agravarea sau nu a situatiei, sa se prezinte ulterior din proprie initiativa la comisie si sa solicite reevaluarea pentru incadrarea intr-un grad superior si eventual acordarea unui insotitor”.

“Am solicitat medicilor din Comisia superioara ca, pana luni, sa imi prezinte o situatie. Din analiza pe care am facut-o, mi-as dori ca in acest ordin sa fie cuprinse si persoanele care au diabet si sunt insulino-dependente, pentru ca, stim cu totii, cel putin eu nu am auzit ca vreuna sa-si revina… Consider ca trebuie sa venim in intampinarea acestor cetateni care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Budai.

Ministrul Muncii a fost prezent la Arad la o intalnire cu primari si alti reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si cu oameni de afaceri, pentru discutii pe marginea ultimelor masuri luate de Guvern.

Reclame home 1
Data curenta: ’24/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *