Ministrul Muncii: Majorarea salariului minim va fi aprobata vineri de Guvern si va intra in vigoare la 1 ianuarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul va aproba in sedinta de vineri noua majorare a salariului minim pe economie, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat, luni, ministrul Muncii, Marius Budai, informeaza AGERPRES.

„Vom mai avea astazi o discutie pe tema salariului minim pe economie, inclusiv la reuniunea pe care o vom avea la Bruxelles pe tema preluarii presedintiei UE, si va fi dezbatut si aprobat vineri in sedinta de Guvern. Atunci vom avea forma finala. Ce pot eu sa anticipez este ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie”, a aratat ministrul.

Budai a fost prezent, luni, la Bursa locurilor de munca pentru persoanele cu dizabilitati, organizata de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati.

Ministrul a adaugat ca, in mod clar, anul viitor vor fi aplicate majorarile salariale prevazute de Legea salarizarii unice.

Salariul minim urmeaza sa fie diferentiat in functie de studii, dupa cum a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, Olguta Vasilescu, fostul ministru de resort.

Tot atunci, ea declara ca salariul minim ar urma sa fie majorat de la 1 decembrie, insa Guvernul a renuntat ulterior sa ia masura la aceasta data, ca urmare a criticilor venite din partea angajatorilor.

Totodata, aceasta a reiterat ca, potrivit Legii salarizarii in sectorul bugetar, din 2019 salariile vor creste cu 25% din diferenta intre ce este acum in plata si grila din 2022 aferenta fiecarei familii ocupationale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2