Ministrul Muncii: Nu ne propunem sa punem biruri pe romani, dar ne propunem sa fiscalizam aproape totul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nu ne propunem sa punem biruri pe romani, dar ne propunem sa fiscalizam aproape totul, pentru ca in economia neagra sunt in continuare foarte multi bani, a declarat miercuri seara ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3, informeaza AGERPRES.

„Nu ne propunem sa punem biruri pe romani, dar ne propunem sa fiscalizam aproape totul, pentru ca in economia neagra sunt in continuare foarte multi bani. Numai din TVA daca scoatem din economia neagra 2% din cat nu se colecteaza acum TVA este vorba de 16 miliarde care inseamna exact cresterile de salarii din 2017 si 2018”, a spus Vasilescu.

Intrebata despre impozitul pe gospodarie si modul de aplicare, ministrul Muncii a precizat ca nu este o ideea noua, fiind dezbatuta in campania electorala si inclusa in programul de guvernare.

„Nu este o ideea noua, este prevazuta in programul de guvernare. Am discutat despre acest lucru in campania electorala. Liviu Dragnea spunea ca impozitul la salarii sub 2.000 de lei va deveni zero, iar peste 2.000 de lei va fi de 10%. Spunea acelasi lucru despre pensii, ceea ce s-a intamplat deja. In ceea ce priveste deducerile, nu stiu cati romani sunt la curent ca si acum se pot face deduceri pe Codul fiscal din 2015. De exemplu, orice salariat isi poate reduce in cuantum de 400 de euro abonamente sau asigurari medicale. Daca aveti un abonament la o clinica privata, puteti sa il deduceti sau asigurari de pensii sau de viata”, a spus ministrul Muncii.

In opinia acesteia, romanii ar putea afla de toate aceste drepturi daca ar avea un consultant fiscal, pe modelul medicului de familie.

„Tocmai pentru faptul ca nu exista un consultant fiscal, romanii nu stiu ca beneficiaza deja de aceste drepturi. Din punctul nostru de vedere consideram ca este foarte important ca pe modelul medicului de familie, care cred ca a fost un lucru care si-a aratat beneficiile, putem sa avem si un consultant fiscal care sa ne ajute pe noi, romanii, in perioada urmatoare, sa putem sa beneficiem de toate aceste drepturi ale noastre care ne sunt conferite prin lege”, a spus Vasilescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2