Ministrul Muncii: Pana la inceputul anului viitor, incercam sa avem un inventar al problemelor legate de legea pensiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, spera ca, pana la inceputul anului viitor, sa aiba un inventar complet al problemelor generate de noua lege a pensiilor, scrie Agerpres.

Intrebata marti cand se vor face modificari privind pensiile, ea a raspuns: „Lista problemelor generate de Legea pensiilor este nu as vrea sa spun nesfarsita, dar este lunga. Am mii – fara sa exagerez – de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptati generate de noua lege a pensiilor. Nu vreau sa ma grabesc, nici nu trag de timp, dar nu vreau sa ma grabesc. As vrea sa fac un inventar cuprinzator al tuturor acestor probleme generate de lege. (…) O sa incercam sa avem un inventar complet pana la inceputul anului viitor si de acolo vor curge solutiile, fara indoiala, impreuna cu ceilalti colegi, impreuna cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat anumite aspecte in lege”.

Ea a spus ca la discutii ar dori sa ii invite si pe reprezentantii persoanelor cu dizabilitati, care au o situatie specifica asupra careia vrea sa se aplece.

„Problema noastra in politica este ca ne place sa ne mandrim cu niste rezultate care sunt subtiri in ce priveste eficienta lor in practica si as prefera sa nu ma grabesc, nici sa trag de timp, dar sa fac o treaba serioasa, pentru ca lucrurile facute pe genunchi isi arata efectele – o serie de oameni sufera de pe urma unei legislatii facute cu neseriozitate”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a vizitat marti Ability Hub – un centru care acorda asistenta persoanelor cu dizabilitati. Presedintele Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, Daniela Tontsch, a abordat cu acest prilej problema inghetarii pensiilor persoanelor cu dizabilitati. In acest context, Violeta Alexandru a spus ca a constatat o nedreptate la acest capitol. „In discutiile pe care le-am avut la minister si din experienta proprie, din activitatea pe care o am, am constatat o nedreptate cu privire la acest aspect. (…) Cu toate argumentele pe masa, voi include aceste realitati nefericite generate de noua lege a pensiilor in grupul de lucru si vom genera solutii in cea mai scurta vreme”, a adaugat ministrul Muncii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2