Ministrul Muncii Raluca Turcan: proiect de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul din sistemul bugetar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul din sistemul bugetar şi prin care persoanele din sistemul public sau privat, ajunse la vârsta de pensionare, pot opta să îşi continue activitatea până la 70 de ani va fi pus de joi în transparenţă decizională, urmând ca după ample dezbateri să fie adoptat de către Guvern.

Ministrul Muncii a precizat că proiectul de act normativ interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar, însă nu şi în cel privat. Excepţie de la aplicarea acestei măsuri legislative fac persoanele alese care se află în mandate pe o durată definită de Constituţie, personalul didactic, persoanele încadrate în gradul III de invaliditate, membrii Academiei Române şi cele din cadrul autorităţilor administrative autonome sau a instituţiilor publice care la data intrării în vigoare a acestei legi sunt în exercitarea unui mandat, cu o perioadă prevăzută de lege.

Vor fi exceptate de la suspendarea dreptului pensiei, în momentul în care optează pentru activitate până la vârsta de 70 de ani, şi persoanele care beneficiază de drepturi de autor, informează news.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. dan

  Un medic de notorietate de ce sa nu poata lucra? Un profesor bun de ce sa nu poata lucra? Un savant de ce sa nu poata activa?
  -Cu conditia ca sa fi contribuit la pensia parintilor lor pina la 65 ani, ca toti romanii normali. Dupa aceea sa beneficieze de pensia binemeritata si sa fie platiti pentru munca suplimentara, cu ora (desi la un chirurg mare tariful orar este dificil de evaluat, cind viata unui om e in degetele lui, sau un academcian care prin el insusi este o valoare…).
  Este jignitor sa fii pensionar de la stat la 45-46 ani cu pensie fara contributivitate si sa fii reincadrat tot la stat pe salariu cit pensia pe durata a inca 20 ani in care nu mai contribui la fondul de pensie pentru il sugi cu pensia ta supraevaluata.
  Daca Turcan poate aprinde macar o luminare in hatisul realizat de PSD de 20 ani pentru atragerea de votanti, va ramine in istorie.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *