Ministrul Muncii si Justitiei Sociale s-a intalnit in Baia Mare cu cu reprezentantii pensionarilor care au fost angajati la IPEG si Cuprom

PNL

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Constantin Budai, s-a intalnit cu reprezentantii pensionarilor care au fost angajati la Intreprinderea de Prospectiuni si Explorari Geologice, respectiv societatea Cuprom, anunta Institutia Prefectului – Judetul Maramures.

Reprezentantul fostilor salariati de la IPEG, Vasile Les, a prezentat demnitarului din Guvernul Romaniei nemultumirile generate de aplicarea succesiva a legislatiei in domeniul pensiilor, dar si reglementarile care au condus la impact social, datorita inechitatii si diferentelor stabilirii cuantumului pensiei intre categorii profesionale diferite, cu date de pensionare diferita, dar cu activitate de munca in subteran, in acelasi conditii de risc profesional, cu aceleasi contributiile sociale si cu stagii de munca identice. Pensionarii de la IPEG si-au exprimat nemultumirile pentru excluderea de la recalcularea pensiei, conform prevederilor legislatiei in vigoare.

“Actele normative succesive din anii precedenti au generat inechitati datorita abordarilor secventiale a problemelor, intr-un context care desi avea intentii pozitive era gresit. Solutia rezonabila si absolut necesara pentru rezolvarea problemelor din sistemul de pensii romanesc o constituie promulgarea unei noi Legi a Pensiilor, cu o abordare unitara si corecta care sa asigure echitate si justitie sociala pentru toate categoriile profesionale.

Problemele fostilor angajati de la IPEG, nu se pot rezolva printr-o exceptie care sa genereze nemultumiri si nereguli altor categorii profesionale de pensionari, fiind necesara gasirea si aplicarea unor decizii legale”, a spus ministrul Marius Constantin Budai.

Un grup de fosti angajati ai societatii Cuprom (fostul combinat chimic ”Phoenix”) au adus in atentia ministrului inechitati generate de modul de recalculare a pensiei. Aceste inechitati, vor fi eliminate odata cu noua lege a pensiilor, a precizat ministrul.

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale a dispus ca marti, 9 iulie, reprezentantii Casei Judetene de Pensii Maramures si Casei Judetene de Pensii Suceava sa se deplaseze la Bucuresti, unde impreuna cu specialistii din minister sa identifice solutiile juridice legale pentru rezolvarea problemelor semnalate de pensionarii de la IPEG.

Impreuna cu autoritatile judetene, ministrul Marius Constantin Budai s-a intalnit la intrarea in Palatul Administrativ cu pensionarii de la IPEG care nu au facut parte din delegatia prezenta la discutii si carora le-a explicat situatia si le-a transmis implicarea si disponibilitatea pentru rezolvarea in identificarea de solutii legale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2