Ministrul Muncii: Statul va plati 2.250 de lei angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social

Reclame home 1
Reclame home 1

Statul va plati 2.250 de lei angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social, potrivit unei ordonante de urgenta initiata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, masura fiind menita sa sprijine angajatorii, a anuntat, marti, la Guvern, ministrul de resort, Lia Olguta Vasilescu, informeaza AGERPRES.

„Vreau sa va prezint in aceasta seara un proiect de ordonanta de urgenta care a fost initiat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si care se afla la ora actuala in avizarea ministerelor Finantelor, Fondurilor Europene si Justitiei. Ne respectam un nou angajament din Programul de Guvernare, referitor la sprijinirea angajatorilor, si bineinteles ca acesta se refera la incadrarea somerilor si a beneficiarilor de ajutor social. Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum inainte, pe o alta linie, aceea de nu-i mai sprijini pe cei care au capacitate de munca, dar nu vor sa o faca, motiv pentru care ne-am gandit ca sa ii sprijinim pe toti cei din mediul de afaceri care vor sa faca angajari in perioada urmatoare. In acest sens, statul va plati suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de pana la cinci ani, in functie de categoria din care viitorii angajati fac parte”, a spus Lia Olguta Vasilescu.

Potrivit acesteia, sumele vor fi oferite si pentru angajarea de tineri absolventi de orice forma de educatie – scoala profesionala, liceu, facultate -, tineri greu angajabili, marginalizati, ucenici, indiferent de varsta, si stagiari, persoane cu handicap si persoane aflate in apropierea varstei de pensionare, care isi gasesc mai greu un loc de munca, din aceasta cauza.

„Bineinteles ca angajatorii vor putea oferi o suma mult mai mare de bani decat cea care este la ora actuala acordata de stat pentru fiecare nou angajat, astfel incat salariile din Romania sa se apropie de valoarea platita in celelalte tari ale Uniunii Europene si sa determine stoparea exodului fortei de munca”, a explicat Vasilescu.

Conform ministrului, fata de anul trecut, statul dubleaza subventiile pe care le ofera angajatorilor si se asteapta ca somajul sa scada in continuare, chiar daca este la minimul istoric de dupa Revolutie, si sa determine ocuparea persoanelor inactive, care in acest moment sunt asistate social.

De asemenea, seful de la Munca a declarat ca dupa adoptarea acestei ordonante, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va acorda subventiile angajatorilor si va derula o campanie de informare asupra majorarii subventiilor si a primelor de activare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole