Ministrul Nica: Simplificarea accesarii fondurilor europene este o preocupare importanta pentru noi

PNL

Simplificarea accesarii fondurilor europene este o preocupare importanta pentru autoritatile romane, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, la Intalnirea Anuala cu reprezentantii Comisiei Europene, care a avut loc la Bucuresti, se arata intr-un comunicat al MDRAPFE remis vineri AGERPRES.

“Simplificarea accesarii fondurilor europene este o preocupare importanta pentru noi si in perioada urmatoare vom veni cu activitati concrete in acest sens, care sa raspunda solicitarilor partenerilor nostri. Indiferent de alocarile financiare pe care le vom primi dupa 2020, este important sa pregatim de acum proiectele, ca sa avem rezultate bune”, a afirmat ministrul Nica.

Potrivit comunicatului MDRAPFE, agenda reuniunii desfasurate joi si vineri supune analizei o serie de teme importante pentru evolutia aplicarii masurilor din Acordul de Parteneriat 2014-2020: sistemul de management si control, conditionalitatile ex-ante, coordonarea si sinergiile intre interventiile finantate, rezultatele obtinute si progresul programelor operationale, estimari de plati, provocari, obstacole si imbunatatiri pentru un management eficient. De asemenea, participantii analizeaza inchiderea programelor operationale 2007-2013 si perspectivele Politicii de Coeziune post-2020.

“Simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor si pentru materializarea cu succes a proiectelor este un punct de referinta pe agenda reuniunii. In acest sens, autoritatile romane s-au orientat in alegerea celor mai bune cai de actiune pentru atingerea unui echilibru intre cerintele administrative ale beneficiarilor si obligatia autoritatilor de a asigura integritatea cheltuielilor”, se spune in comunicat.

Conform sursei citate, reprezentantii Comisiei au apreciat progresele inregistrate de autoritatile nationale si si-au exprimat sprijinul pentru continuarea eforturilor partii romane de a asigura managementul performant si optimizarea absorbtiei fondurilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1