Ministrul Pop le-a spus inspectorilor scolari ca rectificarea din noiembrie va fi pozitiva pentru invatamant

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rectificarea bugetara din luna noiembrie va fi pozitiva pentru sistemul de invatamant, a anuntat, miercuri, ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, intr-o videoconferinta la care au participat inspectorii scolari generali si inspectorii scolari generali adjuncti din tara, dar si reprezentanti ai asociatiilor de parinti si elevi, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa, in cadrul videoconferintei, ministrul Educatiei a anuntat intentia Executivului de a acorda educatiei, in 2018, cel mai mare buget din ultimii 10 ani.

“De asemenea, printre preocuparile ministerului se regaseste modificarea legislatiei, astfel incat fondurile pentru cheltuielile de personal sa fie transmise de la Ministerul Educatiei Nationale, prin inspectoratele scolare judetene/ISMB, direct unitatilor de invatamant, in timp ce cheltuielile privind bunurile, serviciile si investitiile sa fie gestionate in continuare de consiliile locale si judetene, respectiv consiliile locale de sector (in cazul municipiului Bucuresti)”, se precizeaza in comunicat.

Ministrul a precizat ca spera ca in cel mult o luna sa fie aprobata legea prin care ministerul va putea plati si dobanzile aferente diferentelor salariale, pe langa plata sentintelor realizata pana acum din bugetul de stat.

Totodata, demnitarul a subliniat ca intre atributiile de indrumare si monitorizare ale inspectoratelor scolare, respectiv cele de coordonare si evaluare trebuie sa existe un echilibru, prin urmare, incepand de saptamana viitoare, va fi transmis la minister graficul activitatilor desfasurate in teritoriu de inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti si inspectorii scolari, cu mentionarea tematicii si locatiilor pentru fiecare judet/municipiul Bucuresti.

Liviu Pop a lansat si un apel catre cadrele didactice in vederea constituirii unor resurse educationale deschise care sa cuprinda materiale-suport atat pentru prescolari/elevi, cat si pentru cadrele didactice. Acestea vor fi avizate de inspectoratele scolare/ISMB si Casele Corpului Didactic si vor fi puse gratuit la dispozitia celor interesati pentru activitatile instructiv-educative sau extrascolare.

“Elaborarea unor astfel de instrumente educationale va putea fi recompensata prin intermediul unor criterii din fisele de evaluare pentru acordarea gradatiilor de merit, prin punctaje care sa faciliteze accesul la aceasta forma de motivare a cadrelor didactice care doresc sa se implice in generarea de resurse educationale deschise”, se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, ministrul Educatiei a solicitat conducerilor inspectoratelor scolare sa manifeste proactivitate in comunicarea cu publicul si sa faciliteze accesul acestuia la informatiile de interes general (activitati/proiecte extracurriculare, lista auxiliarelor didactice avizate/aprobate de MEN etc.), astfel incat informarea actorilor implicati in educatie si a beneficiarilor directi sa fie rapida si eficienta.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2