Ministrul PSD al muncii minte in continuare. Recalcularea pensiilor pentru grupele I si II, imposibila in Maramures din lipsa softului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Recalcularea drepturilor pentru cei iesiti la pensie cu grupa I si a II-a de munca, in intervalul 1990 – 1 ianuarie 2011, ar fi trebuit sa inceapa la 1 octombrie 2018, o data cu intrarea in vigoare a Legii 221/2018. In Maramures, recalcularea este asteptata de peste 4000 de pensionari. Interventiile repetate facute la televiziuni de ministrul Muncii, Marius Budai, prin care a anuntat inceperea procesului de recalculare si chiar incheierea aceastuia pentru cateva mii de pensionari, care au primit deja pensia marita, sunt doar mostre de manipulare de cea mai joasa speta.

In Maramures, care se afla intre primele 5 judete din tara in privinta numarului de dosare care ar trebui recalculate, softul nu a fost inca trimis de Casa Nationala de Pensii!

„Este o problema care ma preocupa, pentru ca am initiat legea de recalculare a pensiilor pentru aceste categorii de pensionari. Este absurd ceea ce se intampla. In 6 luni ar trebui sa se incheie recalcularea. In conditiile in care nu a fost operat niciun dosar pana la ora asta, este imposibil sa se respecte prevederea legala. In schimb, il vedem sistematic la televizor pe ministrul Budai, care anunta ca pensiile recalculate in baza Legii 221 sunt deja in plata!

Este batjocura la adresa pensionarilor. In Maramures, peste 300 de pensionari au iesit din sistem pe cale naturala din octombrie pana acum. Asteapta sa moara pensionarii ca sa le recalculeze drepturile? Se discuta de o recalculare la nivel central, dupa care casele de pensii judetene sa elibereze deciziile! Sa se hotarasca mai repede si sa acorde drepturile pensionarilor”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2