Ministrul Sanatatii afirma ca Romania are 11 paturi pentru marii arsi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni, la Digi 24, ca Romania are in prezent un numar de 11 paturi pentru marii arsi, adaugand ca in cazul unei tragedii precum cea de la Colectiv s-ar apela la ajutor extern, informeaza AGERPRES.

„In acest moment avem viabile 11 paturi (pentru marii arsi – n.r.). Atat. Nicio tara din Europa nu poate sa trateze un numar atat de mare de victime cum a fost la Colectiv. Categoric, daca – si sper sa nu se intample niciodata – atunci cu siguranta trebuie sa apelam la ajutor extern la care am mai apelat. Nu putem sa facem fata nici noi si nicio alta tara. Cu siguranta, vom cere ajutor. Ajutor pe care l-am cerut, inclusiv vara aceasta pentru ranitii de la Mina Rovinari. Daca exista situatii in care nu am putut face fata, intotdeauna am cerut ajutorul”, a spus Pintea.

Ea a afirmat ca numarul infectiilor intraspitalicesti este in crestere, pentru ca in prezent „se raporteaza”.

„Numarul infectiilor din spitale este in crestere, pentru ca acum se raporteaza si spun ca acesta este un lucru bun. In sensul acesta spun ca lucrurile merg spre normal. In primul rand, trebuie sa recunoastem greselile ca sa le putem corecta. (….) La nivelul Ministerului Sanatatii, este un plan strategic de imbunatatire a supravegherii si controlului infectiilor asociate actului medical si al rezistentei la antibiotice, care cuprinde trei pachete de activitati care se interconditioneaza: un pachet legislativ, unul organizatoric si de instruire a personalului si unul de investitii”, a explicat Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, o strategie interministeriala discutata cu reprezentanti ai Comisiei Europene urmeaza sa fie adoptata in perioada urmatoare.

„Exista un proces investitional de dotare a laboratoarelor de microbiologie. Prin programe nationale asiguram resurse suplimentare pentru a putea detecta acesti microbi in timp util”, a indicat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2