Ministrul Sanatatii afirma ca va fi promovata o HG privind realizarea unui centru de transfuzii

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni ca urmeaza sa fie promovata o Hotarare de Guvern privind realizarea unui nou centru de transfuzii sanguine, informeaza AGERPRES.

“Am fost ieri la Centrul de Transfuzii Bucuresti si am discutat situatia de acolo. Este vorba de a construi un nou centru, in sensul ca exista un teren alocat de catre Primarie printr-o hotarare de Consiliu general, dar care nu a fost materializata intr-o Hotarare de Guvern pe care urmeaza sa o promovam noi acum. Apoi am gasit cateva surse posibile de finantare pentru constructia acestui centru nou astfel incat sa putem realiza un centru cu circuite, cu tot ceea ce este nevoie pentru a functiona normal”, a spus ministrul la evenimentul ”ThinkHealth – Punctul de Inflexiune”.

Sorina Pintea este de parere ca exista solutii de finantare pentru realizarea centrului, avand in vedere ca sumele necesare nu sunt atat de mari incat statul roman sa nu isi permita acest lucru.

“Cred ca exista solutii, sunt foarte optimista pentru ca sumele nu sunt atat de mari incat statul roman sa nu isi permita asta. Dar avem si fonduri europene, avem si Banca Mondiala, avem linii de finantare deschise, iar acest lucru se preteaza pe ceea ce avem noi in acest moment.

Am inteles ca s-a facut o estimare pentru constructia unui centru de aproximativ 3,5 milioane euro. Discutand, de exemplu, cu cei de la Banca Mondiala putem extinde pe intreg teritoriul tarii partea de transfuzii. Deocamdata ne-am focusat pe ceea ce este aici. Urmeaza sa promovam Hotarare de Guvern prin care sa consimtim acea hotarare de Consiliu general. Primaria Generala si-a facut treaba, urmeaza noi sa ne-o facem”, a afirmat Pintea.

Ea spus ca noul centru va fi realizat in apropierea celui deja existent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1