Ministrul Sănătății: Avem 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid și mergem spre 1.500

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iași, că în prezent în România există 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 și că acest număr va crește, el amintind că la începutul pandemiei existau doar 740 de paturi la ATI, scrie profit.ro.

”Am plecat în luna martie cu 740 de paturi pe suport Covid complet dotate. Suntem la 1.250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1.500. Avem cu 75 la sută mai mult decât am avut inițial, la finele anului vom avea încă 17 la sută, iar în februarie vom fi la 146 la sută ca și dotări, asta însemnând ventilatoare, injectomate și monitoare”, a spus ministrul Nelu Tătaru, într-o conferință de presă susținută la Iași, după o întâlnire cu șefii de spitale din municipiu. Ministrul Sănătății a precizat că ”a fost un an de modernizare forțată, impusă de situație, dar în același timp și un an în care ar trebui să mergem spre normalizare”.

În ceea ce privește situația paturilor de Terapie Intensivă din județul Iași, ministrul Nelu Tătaru a afirmat că va crește capacitatea la peste o sută, el declarând că luni vor fi puse în funcțiune primele șase paturi de terapie intensivă la spitalul mobil de la Lețcani. ”La spitalul mobil, mâine (luni – n.r.), odată cu suplimentarea buteliilor de oxigen se va începe progresiv cu șase paturi de Terapie Intensivă, mergând ulterior către 24. În maxim două săptămâni vom rezolva toate problemele, iar spitalul mobil va avea în total 48 de paturi la terapie intensivă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

El a mai afirmat că la nivel național există în unele zone o creștere a numărului de pacienți cu Covid care ajung la Terapie Intensivă. ”În special Bucureștiul se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2