Ministrul Sanatatii despre spagile din spitale: Se vede o diminuare a acestui fenomen

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat marti, referindu-se la platile informale din spitale, ca din rapoartele pe care le are se observa o diminuare a acestui fenomen, informeaza AGERPRES.

“Citeam undeva un titlu ‘ministrul Sanatatii nu poate rezolva problema’ (spagii – n.r.). Nu, sigur ca nu pot, nu pot singura sa rezolv problema, pentru ca legislatie avem, avem si solutii pe care spitalele trebuie sa le aplice, dar mai avem si reticenta unora de a nu rezolva problema. Eu am spus – acest fenomen se va diminua in timp. Deja, din rapoartele pe care noi le avem, se vede o diminuare a acestui fenomen, dar nu va disparea asa dintr-o data. A fost prea incetatenit in constiinta tuturor. Da, exista inca acest fenomen in spitale”, a afirmat Pintea, la finalul unei dezbateri, organizate la Parlament.

In opinia sa, fenomenul s-a diminuat “de teama sanctiunilor”, pentru ca veniturile salariale au crescut, datorita faptului ca pacientii au devenit “mai atenti”, dar si in urma campaniilor media.

“Poate ca si de teama sanctiunilor, dar cred ca in primul rand pentru ca deja salariile au ajuns la un nivel care, cred eu, multumeste personalul medical, iar pacientii au devenit mai atenti. Si aceste campanii media au rolul lor important”, a aratat ministrul.

Sorina Pintea le-a recomandat pacientilor carora li se solicita bani sa anunte acest lucru conducerilor unitatilor medicale.

“Avem acele rapoarte pe care le facem la chestionarele de feedback si care sunt postate pe site-ul ministerului si acolo se observa o diminuare a procentului de la o luna la alta de pacienti nemultumiti. Eu, in general, ma uit la chestiunile negative, asa-zis negative, la cum evolueaza sau involueaza”, a mai spus ea.

Intrebata daca spitalele de urgenta sunt in “topul mitei”, ministrul a raspuns: “In general, da, pentru ca in spitalele de urgenta sunt foarte multe specialitati, este mult personal medical. Categoric nivelul va fi mai mare fata de un spital municipal sau orasenesc, iar numarul de pacienti care intra in aceste spitale este foarte mare. De aceea in acel clasament categoric intotdeauna vor fi aceste spitale mari”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *