Ministrul Sanatatii: Romanii nu mai sunt primiti pentru transplant de plaman la Viena

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romanii care au nevoie de un transplant pulmonar nu mai sunt primiti de clinica din Viena. Ministrul Sanatatii spune ca a fost informat printr-un e-mail ca a fost depasita capacitatea spitalului respectiv. Florian Bodog spune ca a cerut explicatii oficiale pentru respingerea pacientilor romani. Pana la primirea unui raspuns insa, seful Sanatatii nu are o soluţie pentru bolnavii care asteapta un transplant de plamani. Pana acum, 40 de romani au fost operati la Viena.

„Cred ca ei au o problema legata de spatiu. Din cate stiu, s-a facut si o structura de chirurgie cardio-vasculara si spatiul este redus”, a spus ministrul Sanatatii, relateaza Digi24.

„Conform protocolului, Clinica din Austria nu avea dreptul sa denunte unilateral acest protocol. Practic toata comunicarea trebuia facuta prin Eurotransplant”, a adaugat el.

„Cei de la ANT in mod normal trebuia sa aiba cel putin doua centre cu care sa lucreze. Domniile lor am inteles ca au inceput deja demersurile. Aveau deja semnale, practic s-a mai intamplat o data anul trecut, cand clinica de la Viena a blocat transplantul, insa aceasta blocare unilaterala eu zic ca e in afara legii.

In acelasi timp, noi suntem in contact si cu celelalte centre care fac transplant pulmonar din Praga, din Germania, dar nu pot sa va dau un raspuns pana cand nu vorbesc cu dansii”, a mai spus Florian Bodog.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2