Ministrul Sanatatii: “Salariile au fost majorate, facem dotari, acum depinde de managementul spitalelor ca medicii sa vina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, sambata, ca, in conditiile in care salariile medicilor au fost majorate, iar spitalele vor fi dotate in acest an, va depinde doar de managementul unitatilor respective ca doctorii sa vina si in spitalele de provincie.

„Exista o problema legata de medici la Giurgiu, dar am intalnit astfel de situatii si la Ialomita sau Calarasi. (…) In centrele universitare nu avem aceasta problema, nici in Bucuresti. Avem spitale unde medicii care lucreaza efectiv in spital, nu fac garzi, sunt medici care fac garzi doar pe contracte de garda. Consiliul Judetean Giurgiu ofera sprijin medicilor care vin aici, in sensul ca deconteaza naveta. Au fost oferite pana acum trei locuinte, salariile sunt corespunzatoare. Eu sunt convinsa ca atunci cand centrele universitare se vor suprasatura, medicii vor veni si aici pentru ca salariile sunt majorate si vom dota spitalele pentru ca era foarte frustrant pentru un medic care a facut un rezidentiat intr-un centru universitar sa vina intr-un spital care nu are aparatura sau sa vina pentru un salariu foarte mic. Anul trecut s-au majorat salariile, anul acesta sunt bani pentru investitii, din acest moment depinde de managementul spitalului. I-am intrebat pe medicii care merg, de exemplu, intr-un spital de provincie in Franta care este ratiunea pentru care merg acolo si nu merg la Tulcea, Galati, in Giurgiu sau la Ploiesti si mi-au spus: salarii, aparatura si respect”, a declarat Pintea.

Demnitarul sustine ca primii pasi au fost facuti, iar medicii vor alege si orasele mai mici din Romania.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-a aflat sambata intr-o vizita oficiala la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu pentru a vedea aparatura in valoare de peste 1, 2 milioane de lei cu care a fost dotat spitalul prin fonduri de la Ministerul Sanatatii in ultima perioada.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2