Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea: A fost depusa cererea de finantare pentru Spitalul Regional Iasi

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Sanatatii a depus, marti, cererea de finantare a constructiei Spitalului Regional Iasi, a anuntat, la Botosani, ministrul Sorina Pintea, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, o cerere similara va fi depusa, saptamana viitoare, si pentru Spitalul Regional Cluj.

“Astazi s-a depus cererea de finantare pentru Spitalul Regional Iasi. Aceste spitale nu sunt simple constructii. Sunt cladiri care au 150.000 de metri patrati, in care exista aparatura medicala, iar proiectele promovate de noi, studiile de fezabilitate sunt foarte complexe. A fost nevoie de un an, un an si doua luni pentru a fi finalizate aceste studii de fezabilitate, apoi au fost aprobati indicatorii tehnico-economici prin Hotarare de Guvern, Iasi, Cluj”, a afirmat Pintea.

Ministrul Sanatatii sustine ca autoritatile romane au cerut Uniunii Europene fazarea proiectelor, astfel incat acestea sa poata fi finantate si din urmatorul exercitiu financiar.

“A fost deschisa linia de finantare la Ministerul Dezvoltarii, care va prelua cererile si le va depune la Bruxelles. In paralel, noi am inceput procesul de achizitie pentru Spitalul regional Iasi, este in SICAP, se poate verifica. De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a avut discutii la Bruxelles legate de posibilitatea de a faza aceste proiecte. Valoarea unui proiect este 450 de milioane de euro aproximativ. Sunt studii facute de expertii Bancii Europene de Investitii. 150 de milioane de euro este prima transa pe care Europa o asigura pentru aceste trei spitale regionale. (…) Depinde de Bruxelles in cat timp va aproba cererile”, a adaugat Pintea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *