Ministrul Sanatatii spune ca daca mai apare un caz de mare ars, va fi transferat in strainatate

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Sibiu, ca daca mai apare acum un caz de mare ars in Romania, atunci acel pacient va trebui transferat la un spital din strainatate, pentru ca la noi sunt ocupate toate cele 11 paturi destinate acestor pacienti, potrivit Agerpres.

“In acest moment avem 11, pentru ca celelalte paturi, toate paturile sunt ocupate si daca, Doamne fereste, mai apare un pacient, decizia este usoara: il trimitem acolo unde el poate fi tratat corespunzator. Asta s-a intamplat si alaltaieri, paturile erau ocupate, pacientul avea nevoie de ajutor si atunci am luat decizia sa il trimitem in strainatate”, a spus ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Sorina Pintea a precizat ca, in acest an, si alti cativa pacienti arsi pe o suprafata mai mare de 50 % din corp au fost transferati pentru tratament la spitale din strainatate.

Intrebata de presa daca va fi transferat in strainatate un nou caz de mare ars care ar putea aparea acum, ministrul Sorina Pintea a raspuns: “Cu siguranta, dar am facut-o anul acesta de cateva ori. Unele cazuri nu au fost publice, acum s-a intamplat sa fie public, dar am facut-o anul acesta”.

Potrivit ministrului Sanatatii, tanarul ars din Piatra Neamt, transferat la un spital in Belgia, are 50% sanse de supravietuire, neputand fi inca operat, din cauza ca starea lui este foarte grava.

“Acum cinci minute am primit ultimul raport. (…) Este 50 – 50, adica sansele. Nu a putut fi operat, doar curatate plagile, pentru ca starea lui este inca foarte grava. Dar medicul care il tine sub observatie este optimist in ceea ce-l priveste, desi starea lui este foarte grava”, a spus Sorina Pintea vineri dimineata, la inceputul vizitei la Sibiu.

Tanarul a fost transferat la un spital din Belgia, cu arsuri pe 70% din suprafata corpului in urma exploziei la un bloc din Piatra Neamt, care a avut loc miercuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1