Ministrul Sorina Pintea, ii invita pe romani sa doneze celule stem hematopoietice

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ii invita pe romani sa doneze celule stem hematopoietice, mesaj transmis de Ziua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, relateaza Agerpres.

“Am vazut pacienti care au reusit sa invinga atacul unor boli necrutatoare datorita transplantului realizat cu celule stem donate de persoane neinrudite. In lumea medicala li se spune supravietuitori, desi poate termenul potrivit este renascuti. Avem aceasta sansa de a fi cei care pot contribui la renasterea unui semen aflat intr-o situatie limita si putine lucruri pot fi mai valoroase. Invit pe toti cei care doresc sa fie parte din binele comun, cei carora le pasa, sa faca acest pas. Cu cat suntem mai multi, cu atat sansele unor donatori compatibili sunt mai mari”, a scris Sorina Pintea de Facebook.

Ea aminteste ca, in Romania, Ziua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice este sarbatorita printr-o serie de evenimente de informare si de promovare a donarii de celule stem hematopoietice, in cadrul campaniei “Doneaza o sansa la viata!”, derulata in Parcul Unirii din Bucuresti vineri si sambata.

Cu aceasta ocazie, sambata seara, incepand cu ora 21,00, fantanile de pe bulevardul Unirii din Capitala vor oferi un spectacol in culorile albastru-alb-rosu, culori specifice registrului international (AMDM) din care si RNDVCSH face parte.

Proiectia de lumina si culoare cu simbolul Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice si mesajele “Thank You! Donor”, “Doneaza o sansa la viata!”, “Inscrie-te in Registrul donatorilor de celule stem hematopoietice!”, “Campanie sustinuta de Ministerul Sanatatii!” vor fi integrate intr-un spectacol muzical, pe muzica lui George Enescu (Rapsodia Romana).

Campania “Doneaza o sansa la viata!” este sustinuta de Ministerul Sanatatii in cadrul programului national de sanatate “Transplantul medular de celule stem hematopoietice periferice si centrale”.

Mai multe detalii despre donarea de celule stem hematopoietice pot fi gasite pe site-urile registrului: www.registru-celule-stem.ro si www.rndvcsh.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1