septembrie 26, 2021

Ministrul Teodorovici a anuntat semnarea a 63 de contracte de finantare pe POSDRU

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anuntat, luni, semnarea a 63 de contracte de finantare pe programul POSDRU in valoare de peste 160 de milioane de euro, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria, la care au fost prezenti premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, dar si beneficiarii proiectelor.

“Astazi semnam 63 de contracte de finantare pentru POSDRU cu o valoare de peste 160 de milioane de euro din care 140 reprezinta bani europeni, adica 4% din ceea ce inseamna Programul de Resurse Umane pentru Romania, acestea fiind primele efecte de la data de 1 martie, data de la care a fost mutata la Ministerul Fondurilor Europene structura de management pentru POSDRU. De asemenea, de la acea data, am lansat ca minister al Fondurilor Europene cel putin cinci cereri de proiect cu o valoare de peste 400 de milioane de euro.

In urmatoarea perioada, septembrie-octombrie, vom continua sa lansam asemenea cereri de proiect de peste 600 de milioane de euro, astfel incat sa finalizam si sa consumam toti banii alocati pentru Romania in actualul cadru financiar”, a afirmat Teodorovici.

Acesta a mai anuntat ca “este pentru prima data cand evaluarea contractelor dureaza mai putin de o luna de zile” si ca, tot o premiera, este faptul ca aceste contracte sunt semnate inainte de finalizarea proiectului de evaluare.

“Este prima data cand semnam contracte de finantare inainte de finalizarea procesului de evaluare pentru ca am decis ca este o abordare mult mai eficienta, si anume acele proiecte care primesc un punctaj de minim 80% , cum sunt si cele de astazi si pentru care vreau sa-i felicit si pe beneficiari pentru ca au avut proiecte de buna calitate, sa semnam deja contracte de finantare astfel incat sa nu asteptam incheierea intregului ciclu de evaluare si sa putem trimite banii catre beneficiari astfel incat ei sa produca cat mai repede si efectele scontate in economie”, a spus Eugen Teodorovici.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2