Ministrul Transporturilor: Consultantul strategic pentru restructurarea companiei TAROM va fi anuntat pana la sfarsitul lunii noiembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

tarom-decolareConsultantul strategic pentru restructurarea TAROM va fi anuntat pana la sfarsitul lunii noiembrie, in prezent cele sase oferte fiind in analiza Consiliului de Administratie al companiei, a declarat, sambata, pentru AGERPRES, ministrul Transporturilor, Sorin Buse.

“Comisia de selectie a a analizat cele 6 oferte si acum sunt in analiza CA. Mai trebui validate de AGA. Procesul mai dureaza cateva zile insa, pana la finele lunii noiembrie, vom anunta consultantul strategic. Acesta trebuie sa fie un partener al nostru care sa ne confirme niste elemente pe care noi le simtim, dar pe care acesta le stie pe partea internationala. Speram sa avem niste rezultate si pe partea de parteneriate comerciale in urmatoarele luni”, a spus Buse.

Potrivit acestuia, in prima jumatate a anului viitor, se va creiona modelul de business pe care il va adopta compania.

“Eu pot sa spun ca in prima jumatate a anului viitor vom avea o idee la cum va arata TAROM. Avem foarte multe optiuni pe care le putem negocia si combina in asa fel incat TAROM si Romania sa poata obtine cele mai mari avantaje si din punct de vedere al aeronavelor si din punct de vedere al unui eventual partener comercial. Avem o carte foarte buna de jucat pe care o sa o jucam cu foarte mult profesionalism”, a subliniat el.

In ceea ce priveste concurenta serioasa pe care companiile low cost o fac transportatorului aerian national, in privinta numarului de calatori transportati, seful de la Transporturi a afirmat ca nu se poate compara o companie ca Blue Air, care a fost conceputa sa fie foarte agila, cu o companie de stat, “nicaieri in lume, nici in Canada”.

“TAROM este un brand si este dorinta mea sa ramana un simbol national si sunt convins ca va fi o companie profitabila. Daca ne dorim sa fie total independenta, o sa fie o companie regionala, dar mai vulnerabila. Daca vrem sa intram in niste parteneriate — si o sa reusim — atunci o sa faca parte dintr-un alt angrenaj si se joaca altfel, si noi alaturi de altii”, a explicat Sorin Buse.

Intrebat daca exista intentii ca statul sa vanda o parte din TAROM, ministrul a afirmat ca dorinta este sa nu se vanda, dar nu exclude nici varianta instrainarii unui pachet minoritar, daca va exista un parteneriat avantajos.

“Dorinta noastra este sa nu vindem, dar depinde. Vrem sa facem parteneriate comerciale, dar, daca ne este avantajos si cineva vine cu un pachet minoritar ca sa ne permita alte facilitati, avioane mai multe, daca intram intr-un parteneriat si se decide un business plan cu avioane mai multe sau capital, atunci este posibil. In afara de faptul ca trebuie sa iti maresti venitul, trebuie sa iti reduci cheltuielile si nu brutal, cu dat afara de oameni, ci se pot reduce rezonabil cheltuielile fara lucruri dureroase, adica din prea multa risipa. Trebuie insa facute amandoua. Mai am surprize pentru TAROM, dar astept sa fie facute si nu sa spun ca o sa le fac, ci ca au fost deja facute la TAROM”, a adaugat seful de la Transporturi.

Sorin Buse a participat sambata la Ziua Portilor Deschise, eveniment organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea in exploatare a metroului.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *