Ministrul Transporturilor si directorul general CNAIR: 180 de kilometri de autostrada, dati in trafic pana la sfarsitul anului

PNL

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, aflati in inspectie joi pe santierele loturilor 1 si 2 ale autostrazii Sebes-Turda, au sustinut ca, pana la finele acestui an, vor fi dati in trafic la nivel national 180 de kilometri de autostrada, informeaza AGERPRES.

Intrebat cati kilometri de autostrada vor fi finalizati in acest an, ministrul Razvan Cuc a declarat ca, la momentul preluarii mandatului, a gasit “deja o estimare” inaintata de catre directorul general al CNAR, Narcis Neaga (de 180 de kilometri – n.r.), mentionand ca, in general, preia informatiile pe care i le prezinta acesta.

“Eu, personal, il voi sustine cu tot ce pot eu ca sa finalizam numarul pe care domnul director Neaga si l-a asumat. (…) Pe la jumatatea anului acesta, noi ne dam seama dupa evolutia stadiului fizic cum vom sta cu lucrarile. Daca nu se misca, veti vedea si rezilieri de contracte. (…) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (…) In general, noi preluam ce spune directorul CNAIR”, a declarat ministrul Cuc, care a subliniat ca cei 180 de kilometri sunt cei pe care Neaga i-a “promis”.

Razvan Cuc a spus ca estimarea include loturile 1 si 2 Sebes-Turda, loturile 3 si 4 Lugoj-Deva, precum si Campia Turzii – Targu Mures.

La randul sau, directorul general al CNAIR a mentionat ca estimarea de 180 de kilometri a fost facuta pe baza contractelor existente si pe baza discutiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte.

Neaga a sustinut ca vor fi in trafic conectate pana la sfarsitul anului autostrada Sebes-Turda cu autostrada Transilvania, loturile 3 si 4 Lugoj-Deva si intre Campia Turzii si Targu Mures.

“De asemenea, mai mizam pe o parte din Predeal – Cristian, unde mai sunt cam 10 kilometri, cu drum de legatura cu tot”, a adaugat directorul general al CNAIR.

In alta ordine de idei, ministrul a anuntat ca, din 23 martie, saptamanal, sambata, va organiza o conferinta de presa in care va prezenta evolutia lucrarilor de pe santiere.

“Voi petrece foarte putin timp in minister si foarte mult timp in santiere, tocmai pentru a vedea exact cum evolueaza lucrarile la fata locului. (…) Cred ca trebuie o transparenta foarte mare in ceea ce privesc lucrarile de infrastructura din Romania si, poate, asta a fost un lucru pe care eu nu l-am facut tocmai bine in primul mandat, in sensul ca, desi veneam pe santier, trebuia sa prezentam un ritm saptamanal. I-am zis domnului director, incepand cu 23 martie, voi tine in fiecare sambata, cate o ora, o conferinta de presa despre evolutia lucrarilor de pe santiere”, a spus Razvan Cuc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1