Ministrul Transporturilor: Vom rezilia contractele cu constructorii neseriosi care nu-si fac treaba

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, vineri, la Radauti, ca va rezilia contractele cu constructorii ”neseriosi” si ca, in prezent, se fac demersurile necesare pentru modificarea legislatiei in acest sens, informeaza AGERPRES.

”Am inteles ingrijorarea oamenilor, inteleg nemultumirea, tocmai de asta ma aflu pe santiere, tocmai de asta acceleram procedurile de modificare a legislatiei si acolo unde vom avea constructori neseriosi care nu-si fac treaba vom rezilia contractele. (…) Cand pornim un obiectiv de investitii majore trebuie sa urmam cativa pasi (…) Pe langa studiul de fezabilitate, proiectare si partea de executie trebuie sa avem hotarari de guvern pentru exproprieri, pentru obtinerea acordului de mediu, autorizatie de constructie si multe alte lucruri, pe care tocmai acum vom veni sa le modificam pentru a grabi termenele de finalizare a obiectivelor de investitii”, a spus Cuc.

Ministrul s-a declarat nemultumit de felul in care unii constructori isi fac treaba si incearca uneori ”sa castige bani nemunciti” si a anuntat ca saptamanal va face conferinte de presa pentru a prezenta stadiul lucrarilor.

”De pe 23 martie voi face cate o conferinta la minister pentru a prezenta stadiul lucrarilor pe autostrazile din Romania si mobilizarea, ca sa vada toata lumea mobilizarea si care sunt nemultumirile si supararile mele ca si ministru, cand vad ca acesti constructori, care fac o gramada de bani in Romania, nu lucreaza asa cum trebuie. Ba mai mult, vin si cu claim-uri ca sa obtina, din punctul meu de vedere, niste bani nemunciti. Nu mai spun de tot felul de ONG-uri, care gasim pe traseele autostrazilor pesteri de lilieci, soparle si asa mai departe care treneaza practic finalizarea investitiilor”, a aratat Cuc.

Razvan Cuc a spus ca se vor semna in perioada urmatoare proiecte de infrastructura mare in valoare de 3 miliarde de euro, in acest an CNAIR estimand ca se vor construi 180 km de autostrada, in conditiile in care in prezent sunt 807 km.

”In 2017 toata lumea spunea ca Romania nu are proiecte pe infrastructura mare. Atunci anuntam, si poate multi nu credeau ca am dus lupte extraordinar de grele si multumesc celor care m-au sprijinit, inclusiv de presedintele Liviu Dragnea care m-a sprijinit in lansarea a cat mai multe proiecte. Vorbesc de proiecte de 3 miliarde de euro, pe care le vom semna in perioada urmatoare: centura la profil de autostrada a Capitalei, Pitesti-Sibiu. (…) Iata ca Romania are proiecte, iar domnul Neaga (n.r.- directorul CNAIR) ne va uimi cu cate proiecte noi va scoate in valoare poate chiar mai mare decat in 2017, astfel incat sa nu punem in pericol absorbtia fondurilor europene”, a spus Cuc, precizand ca in prezent sunt 807 km de autostrada, iar in acest an se prognozeaza constructia a inca 180 de km.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2