Minore racolate prin metoda ”lover boy” exploatate in Irlanda, Anglia si Germania. Gruparea a fost destructurata, astazi, de DIICOT

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Procurorii DIICOT – Structura Centrala si ofiteri de politie judiciara DCCO au efectuat 23 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis, Dambovita, Arges si Ilfov. Anchetatorii au destructurat astfel, un grup infractional organizat specializat in trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism. Gruparea s-a constituit in anul 2013.

In urma cercetarilor efectuate de catre procurori si ofiteri s-a constatat ca victimele au fost atrase de stilul de viata opulent al membrilor grupului, fiind  racolate prin metoda ”lover boy” inca din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate.

Ulterior, persoanele vatamate erau exploatate pe teritoriul Romaniei, iar dupa implinirea varstei de 18 ani erau exploatate sexual in tari precum Irlanda, Marea Britanie si Germania.

Tinerelor li se promitea faptul ca banii obtinuti din practicarea prostitutiei vor fi investiti in case si masini pe care le vor avea impreuna cu partenerii lor de viata, membri ai grupului infractional organizat, insa de cele mai multe ori acestia racolau si  alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor tari, sub atenta supraveghere a membrilor grupului, a specificat intr-un comunicat DIICOT.

Intrucat  membrii grupului au evitat sa isi achizitioneze bunuri in nume personal, de cele mai multe ori acestia le-au inregistrat  in numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le castiga increderea. Totusi, in permanenta suspectii  isi exercitau  controlul asupra victimelor, in fapt fiind adevaratii beneficiari ai bunurilor.

Cercetarile efectuate au relevat  faptul ca gruparea infractionala era organizata pe baza principiului subordonarii ierarhice, respectiv, doi suspecti, sot si sotie, erau liderii segmentului care functiona in Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care functiona in Germania, iar un alt membru al grupului isi desfasura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urma aderand la grupul infractional organizat la inceputul anului 2017, cu intentia de a dezvolta gruparea infractionala pe teritoriul acestui stat, se relateaza in acelasi comunicat emis de DIICOT.

Activitatea infractionala desfasurata in  Irlanda, Marea Britanie si Germania era sprijinita prin activitati de racolare si exploatare interne de catre alti membri ai grupului.

La sediul DIICOT- Structura Centrala vor ajunge in cursul zilei de astazi 46 de persoane. Acestea vor fi audiate.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2