Mircea Basescu a fost retinut de DNA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Mircea Basescu a fost retinut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta, urmand a fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Bucuresti, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediar, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

La inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Mircea Basescu, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de Bercea Mondial si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-a remis si suma de 350.000 de euro intermediarului, in acelasi scop.

Intervalul in care denuntatorul i-a remis sume de bani intermediarului este cuprins intre 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de Bercea Mondial) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).

Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator intermediarului, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru Bercea Mondial, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, persoana cu rol de intermediar si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *