Mircea Basescu ramane in arest preventiv

home camp2
home camp2
home camp2

Mircea Basescu ramane in arest preventiv dupa ce, marti, magistratii Tribunalului Constanta au respins cererea de revocare a acestei masuri solicitate de avocati.

Judecatorii au considerat ca Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, ar putea influenta negativ buna desfasurare a procesului, daca ramane in stare de libertate.

Aceeasi decizie a fost luata de magistratii constanteni si in cazul lui Marian Capatana. Decizia instantei nu este definitiva.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

Cei doi au fost arestati preventiv pe 20 iunie in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice mai multe inregistrari in care fratele presedintelui recunostea ca a primit bani.

Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatana, in schimbul promisiunii acestuia ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *