Mircea Cirț: ”Nu mai manipulați cu subiectul Ștrandul Municipal, domnule primar!”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ștrandul Municipal rămâne una din nerealizările majore ale administrației municipale din Baia Mare, indiferent de motivațiile, explicațiile, justificările și kilogramele de dosare care ni se prezintă.

Promisiunea realizării unui centru de relaxare și agrement pe locul actualei ruine a Ștrandului Municipal o tot auzim din 2011 încoace. Legat de acest subiect, în 9 ani, NU S-A FĂCUT NIMIC, decât niște studii și schițe și, mai nou, o filmare 3D. Sunt bune și acelea….dar nu ne vor ține nici de răcoare, nici de relaxarea, nici de buna-dispoziție de week-end la ștrandul care nu există.

Acum văd că vă victimizați, domnule primar vizavi de faptul că Guvernul PNL n-ar fi aprobat proiectul dumneavoastră. Păi să le luăm pe rând:

• Spuneți că PNL nu v-a dat aprobarea pentru ștrand. Păi, Guvernul PNL pe care îl blamați, nu putea da o hotărâre fără să respecte pașii legali. Abia în 7 august a expirat perioada de consultare publică, vizavi de acest subiect, și abia după aceea se poate da o Hotărâre de Guvern. Conform procedurii, urmează aprobarea tuturor ministerelor implicate și semnarea hotărârii. Cu siguranță, circuitul documentului de la Guvernul PNL pe care îl blamați va fi mai scurt decât cel al autorizațiilor de construire solicitate de cetățeni și întârziate luni de zile de Primăria Baia Mare.
• Cu alte cuvinte, blamați exact guvernul care a dat curs solicitării dumneavoastră, urmând pașii legali.
• De fapt, PSD nu v-a dat aprobarea pentru ștrand. (Dar, ați uitat să spuneți asta, pentru că atunci când ați lansat proiectul ștrandului și când ați emis primele solicitări, era încă Guvernul Dăncilă. Dar cum dumneavoastră sunteți susținut de PSD în aceste alegeri, sigur nu puteți ataca – deocamdată – PSD.)
• Ba v-ați mai amintit și că Traian Băsescu nu v-a dat bani pentru stadion, altă nerealizare majoră a administrației municipale.
• Dacă nici unul dintre guverne nu v-a dat nimic, dacă toți v-au supărat și v-au ignorat, înseamnă că nu contați, că nu aveți cuvânt și influență? Mă întreb unde e sincopa?
• Dacă investiții majore nu s-au făcut în ultimii ani, iar vistieria primăriei era plină și fără datorii în 2011 când ați venit la primărie, atunci unde sunt banii? Ce s-a făcut cu ei?
• Atunci, creditele acelea imense prin care s-a îndatorat municipiul Baia Mare până în 2039 pentru ce s-au contractat? În ce s-au concretizat?
Vreau să cred că aceste întrebări nu vor rămâne retorice, domnule primar. De promisiuni, dosare și schițe colorate ne-am cam săturat. Și mai vreau să cred că băimărenii nu vor cădea în plasa manipulărilor și a victimizărilor legate de subiectul Ștrandul Municipal și de mult alte proiecte și promisiuni!

Mircea Cirț – candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Baia Mare

Comandat de PNL, Executat de: S.C. ZIARMM SRL, cod AEP- 21200012

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

2 Comments

 1. alupigus

  ….frate Cirtule,esti jalnic,spiciul asta este bun la adunarile voastre,a fratilor si surorilor tale intru credinta,vrei sa duci si primaria orasului in jos[ca si afacerile tale]?sau numai ai ce ciolan sa rozi!

  Reply
 2. dan

  Se pot aloca 6 mil euro pentru Baia Mare-Capitala Europeana a Tineretului?
  Nu e mai de folos reabiltarea strandului pentru multi ani de acum incolo?
  Trebuie ceruti bani de la stat daca tu ai bani din bugetul propriu? Desigur ca prind bine banii din afara, dar daca nu ii accesezi si tii la orasul tau, cheltuiesti din buzunar pentru baimareni.
  Altfel e o scuza stupida, ca nu am primit bani. Doar daca strandul tine de ministerul tineretului si sportului (asta nu stiu).
  Si asa, comunitatea poate fi cofinantator.
  Restul, bla, bla, bla…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2