Mircea Cirț solicită renumărarea voturilor. Acesta susține că alegerile locale din Baia Mare au fost fraudate. Vezi aici, cum

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anunțul a fost făcut în cursul serii de ieri. Acesta a fost transmis redacției ZiarMM.ro de către Mircea Cirț, candidatul PNL Maramureș pentru Primăria Baia Mare.

Vă redăm mai jos, integral, comunicatul de presă.

”La alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, la multe secții de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea buletinelor de vot și consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea215/2001), respectiv neconcordanța conținutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art.94 din legea invocată).

Pare că sună a generalități cârcotașe, până veți privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a patra. Veți mai vedea că, din pix, numărul alegătorilor crește cu… 100(!), de la 631 la 731, cu explicația eliptică ”adunat din interior”; sau cum e posibil ca din 380 de voturi, 25 să fie declarate nule.

Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureș și BEM Baia Mare. Am atașat reclamației nu doar ”ciudate” procese verbale, ci și mai multe declarații ale unor reprezentanți din secțiile de votare (secții pe seama cărora ne-am întocmit sesizarea), care recunosc cu subiect și predicat că președintele nu a mai arătat buletinele de vot membrilor din secție spre validare. Motivația a fost una ”de natură umană”: de tipul ”asta consumă timp și noi ne grăbim să ajungem acasă”.

În mod firesc, textul reclamației exprimă într-un mod juridic riguros, cele consemnate mai sus. Ținând cont de argumentele expuse, am cerut să se verifice aspectele sesizate și să se dispună renumărarea voturilor de față cu reprezentanții formațiunilor participante la aceste alegeri locale.

Mircea Cirț,
Candidatul PNL Maramureș pentru Primăria Municipiului Baia Mare”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

 1. Ioan

  Omu’ ăsta e chiar pe dinafară… Dezastru.! Cum poți să spui că în procese verbale s-a scris altceva decât s_a constatat la numărătoare? Sunt declarații din partea unor membri de la birouri electorale că s-a întâmplat așa ceva? E ceva de noaptea minții…! Deja situația de la sectorul 1 din Capitală se vrea rostogolită, așa, de sanchi…!
  Este o gravă acuză adusă membrilor birourilor electorale, aceștia fiind acuzați că au dormit sau aveau masca trasă și peste ochi…! Dezonorant pentru Mircea Cirt…!

  Reply
 2. Gaby

  Serios trebuia să ieși dumitale esti al doilea pe care l-au furat după Regretatul Vadim mai sigur interesant de unde ai tu atîtea voturi după renumarare o sa dai tu de seamă de unde ai avut atîtea voturi

  Reply
 3. Montesqieaux

  Candidatul pocăit este un nesimțit. Băimărenii nu l-au vrut, iar el zice acum ca sau fraudat. Cat de nesimțit poate sa fie un asfteloc de escroc.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2