Mircea Dobre: Legea turismului si legea tichetelor de vacanta, in dezbatere publica de saptamana viitoare

Reclame home 1
Reclame home 1

Legea turismului si legea tichetelor de vacanta vor intra saptamana viitoare in dezbatere publica, a declarat vineri, la Brasov, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre.

„Ii rog pe toti sa se uite, sa citeasca, sa vina cu imbunatatiri. Ea (legea — n.r.) va sta in dezbatere publica 30 de zile, o sa o discutam inclusiv in Comisia de dialog social cu partenerii sociali si cu patronatele. Inclusiv in Comitetul consultativ in turism se va discuta. Noi deja avem un grup de lucru format din Federatia Patronatelor de Turism din Romania, cu cei din Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania si din Coalitia de dezvoltare din Romania si nu numai, si doresc sa vina cat mai multi actori implicati sa spuna fiecare ce are de spus, sa ne trimita materiale astfel incat sa avem o lege buna in acest domeniu de activitate”, a spus Mircea Dobre.

In ceea ce priveste tichetele de vacanta, ministrul Turismului a declarat, pentru AGERPRES, ca efortul bugetar va fi de aproximativ 400 de milioane de euro anual, insa va avea beneficii pe termen mediu si lung atat pentru statul roman, cat si pentru cetatenii care le vor folosi, fiind vorba despre angajatii din sistemul public.

„Noi, cand am realizat acest program (…) ne-am gandit, va spun sincer, in primul rand la latura umana, pentru ca un angajat din sistemul public cand isi ia concediu sta acasa, mai zugraveste o camera, il mai cheama seful la birou, hai ca mai e ceva de facut (…), deci nu iese din acest stres cotidian pe care il are. (…) Pe cand avand acest voucher oricum pleci, pentru ca altfel nu ai cum sa beneficiezi de acei bani, decat daca mergi si achiti un pachet de servicii turistice interne. Obligatoriu interne, (…) doar pe teritoriul Romaniei. (…) Pe de alta parte, ma intreb daca ne cunoastem foarte bine tara, in detaliu (…) si cred ca fiecare dintre noi avem ce sa vedem in Romania. (…) Deci, repet, ne-a interesat, in primul rand, latura umana, pentru ca multi dintre angajatii din sistemul public nu au mai fost demult intr-o vacanta”, a mai spus ministrul Turismului.

Potrivit acestuia, tichetele vor fi valabile timp de un an de la data emiterii si nu vor putea fi instrainate, fiind nominale si avand marcate pe ele codul numeric personal al beneficiarului.

Ministrul turismului a mai mentionat ca unele institutii publice au cuprins deja in bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanta, iar celelalte o vor face la rectificarea bugetara, deoarece legea le obliga sa acorde angajatilor aceste vouchere.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole