Mircea Dolha: In Norvegia, copii din 11 familii de romani au fost preluati de Barnevernet

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mircea dolha ex-actionar tele plusDeputatul Mircea Dolha ( PNL), vicepresedinte al Comisiei pentru romanii din afara granitelor, a declarat, sambata, ca in Norvegia exista 11 familii de romani ai caror copii au fost preluati de catre Barnevernet, insa doar sapte au fost de acord sa discute cu membrii delegatiei parlamentare care urmeaza sa se deplaseze la Oslo saptamana viitoare, informeaza agerpres.

“Stim ca in Norvegia exista 11 familii de romani ai caror copii ar fi fost preluati de Barnevernet, iar dintre acestea doar sapte familii se vor intalni cu noi, printre care se afla si familiile Nan si Bodnariu. Nu stim inca motivul refuzului celorlalte patru familii care nu doresc sa se intalneasca cu delegatia din Romania”, a spus Mircea Dohla.

Deputatul liberal a sustinut ca, in cazul care Barnevernet va dovedi ca familiile n-au respectat legislatia norvegiana, vinovatii trebuie sa raspunda.

“Daca se constata ca au fost facute greseli, atunci sa se aplice legile regatului norvegian si cei vinovati sa fie trasi la raspundere, dar drepturile copiilor sa fie respectate. Sa ramana impreuna, nu despartiti, sa nu fie trimisi in locuri necunoscute. Pot fi incredintati unor apartinatori ai familiei sau chiar repatriati, sa poata sa-si vada periodic parintii biologici”, a precizat Mircea Dolha.

El a subliniat ca delegatia parlamentara asteapta dovezi convingatoare privind situatia copiilor preluati de autoritatile norvegiene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

  1. STEKO

    Simplu mai Mircea!Aia care nu vor sa se intilneaca cu,,delegatia”nu prea au chef sa recunoasca in fata,,organelor”din delegatie ca si-au altoit urmasii contraveniind legilor norvegiene.Iar restul iti vor explica ca o traditie pur romaneasca nu poate fi tratata intr-un mod absolut barbar de norvegieni.Pina si penticostalii de,,acolo”s-au dezis de asemenea,,practici”…

    Reply
  2. marcel

    Ce ne facem cu cei de acasa,parasiti de parinti si carora statul nu le acorda prea mare importanta ,sa nu mai vorbim de cei aflati in plasament.Acolo ar fi interesant sa se intereseze sau de soarta copiilor nevoiasi din Romania.Banuiesc ca statul norvegian e mai atent decat statul roman la astfel de probleme.In schimb ma umfla rasul cand cei de la Asistenta Sociala fac anchete la Irinel Columbeanu si la Remus Truica.Foarte tare!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *