Mircea Geoana a fost numit secretar general adjunct al NATO

home camp2
home camp2
home camp2

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a decis sa-l numeasca pe Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general, informeaza un comunicat postat miercuri pe site-ul NATO. El isi va ocupa postul la jumatatea lui octombrie 2019, transmite AGERPRES.

El o va inlocui in functie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa aceasta pozitie din octombrie 2016.

“Sunt fericit sa anunt numirea lui Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legaturii transatlantice si va aduce experienta sa indelungata ca om de stat si diplomat acestui post. El va fi primul roman care va detine aceasta pozitie de rang inalt”, a declarat Stoltenberg, citat in comunicat.

“Ii sunt foarte recunoscator lui Rose Gottemoeller. Aptitudinile ei diplomatice si expertiza ei in securitate politica au fost de nepretuit pentru Alianta, intr-un context in care NATO continua sa se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil”, a adaugat el.

Site-ul NATO reaminteste ca Mircea Geoana este fost presedinte al Senatului Romaniei si ca a detinut functiile de ministru de externe si ambasador al Romaniei in SUA. De asemenea, Geoana este fondatorul si presedintele Institutului Aspen din Romania.

Pana in prezent, cea mai inalta functie a unui roman in cadrul NATO a fost cea de asistent al secretarului general al NATO, ocupata in perioada 2013-2017 de Sorin Ducaru, care a exercitat rolul de sef al Diviziei pentru Riscuri de Securitate Emergente.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *